Архів автора: admin

ПЛАН РАДИ ЛІДЕРІВ УЧНІВСЬКОГО САМОВРЯДУВАННЯ

план ради лiдерiв

Опубліковано в категорії: Виховна робота, Учнівське самоврядування | Залишити коментар

ПОЛОЖЕННЯ ПРО РАДУ УЧНІВСЬКОГО САМОВРЯДУВАННЯ

Положення про раду самоврядування

Опубліковано в категорії: Виховна робота, Учнівське самоврядування | Залишити коментар

Колектив Навчально-методичного центру професійно-технічної освіти в Одеській області вітає з Днем народження Чепіс Тетяну Павлівну, завідувача кабінетом загальноосвітньої підготовки

Шановна Тетяно Павлівно!

Вітаємо Вас з Днем народження!

У цей святковий день бажаємо побільше посмішок,

радості, сміху, успіхів у всьому, чудового настрою,

міцного здоров’я, море квітів і подарунків, а ще виконання всіх бажань!

Опубліковано в категорії: Новини | Залишити коментар

Підготовка до ІІ обласного етапу Всеукраїнського конкурсу фахової майстерності з професій “Кухар” та “Офіціант”

З метою якісної організації та проведення ІІ обласного етапу Всеукраїнського конкурсу фахової майстерності з професій “Кухар” та “Офіціант” 13 лютого на базі НМЦ ПТО в Одеській області відбулись засідання робочих груп.

У засіданні фахівців з професії “Кухар” взяли участь викладачі та майстри виробничого навчання з 7 закладів професійної (професійно-технічної) освіти області.

​Учасники робочої групи обговорили умови проведення конкурсу, розробили теоретичні завдання які включають перевірку компетенцій з предметів: «Технологія приготування їжі з основами товарознавства», «Організація виробництва та обслуговування», «Гігієна та санітарія», «Охорона праці», “Устаткування підприємст харчування”.

У засіданні фахівців з професії “Офіціант” взяли участь викладачі та майстри виробничого навчання з 5 закладів професійної (професійно-технічної) освіти області.

​Учасники робочої групи обговорили умови проведення конкурсу, розробили теоретичні завдання які включають перевірку компетенцій з предметів: “Організація обслуговування в ресторанах”, “Кулінарна характеристика страв”, “Охорона праці”, “Санітарія і гігієна”.

Опубліковано в категорії: Новини, Професійна підготовка | Залишити коментар

На базі двох закладів професійної освіти Одещини стартують нові експерименти всеукраїнського рівня

У залі Національної академії педагогічних наук України 7 лютого 2019 року відбулося засідання науково-методичної комісії з професійної педагогіки, психології та змісту професійно-технічної освіти Науково-методичної ради з питань освіти МОН України, присвячене питанням організації інноваційної освітньої діяльності всеукраїнського рівня на базі закладів професійної (професійно-технічної) освіти.

У ході засідання було розглянуто пропозиції регіональних департаментів освіти і науки щодо проведення у 2019-2021 роках нових експериментів всеукраїнського рівня. З них 2 – на базі закладів професійної освіти Одещини.

Так Н.В.Кулалаєва, завідувач лабораторії технологій професійного навчання Інституту професійно-технічної освіти НАПН України, кандидат хімічних наук, доцент, подала на розгляд Комісії запропонований МОН України і схвалений регіональними департаментами освіти і науки експериментальний проект всеукраїнського рівня: «Організація професійної підготовки майбутніх кваліфікованих робітників за дуальною формою здобуття освіти на засадах компетентнісного підходу».

Серед закладів освіти Дніпропетровської, Запорізької, Київської, Полтавської областей з Одеського регіону до виконання експериментальної роботи було запрошено: ДНЗ «Одеське вище професійне училище морського туристичного сервісу».

Л.М. Єршова, заступник директора з науково-експериментальної роботи Інституту професійно-технічної освіти НАПН України, доктор педагогічних наук, доцент, презентувала творчу групу, готову реалізовувати експеримент всеукраїнського рівня «Формування готовності майбутніх кваліфікованих робітників до підприємницької діяльності». Експеримент підтриманий департаментами освіти і науки Вінницької, Львівської, Харківської, Одеської та Черкаської ОДА. В Одеській області експеримент запланований для проведення на базі: ДНЗ «Одеське вище професійне училище торгівлі та технологій харчування».

Експериментальна робота – один із рівнів реформування системи професійної освіти та зміцнення іміджу закладу освіти. Тож бажаємо успіхів!

Опубліковано в категорії: Новини | Залишити коментар