Засідання творчих груп з розробки проектів робочих навчальних планів за новими Державними стандартами професійно-технічної освіти з професій, розроблених на основі компетентнісного підходу.

 Протягом 2014-2016 років Міністерством освіти і науки України   затверджено 54 нові Державні стандарти професійно-технічної освіти з окремих професій, розроблених на основі компетентнісного підходу.

У наступному навчальному році  у професійно-технічних навчальних закладах області впроваджуватимуться нові ДСПТО з 10 професій: Адміністратор;  Закрійник; Кравець; Швачка;  Електрозварник ручного зварювання; Електрогазозварник; Слюсар-ремонтник; Електромонтер з ремонту та обслуговування електроустаткування; Монтажник санітарно-технічних систем і устаткування; Тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва.

Для розробки проектів робочих навчальних планів  за новими ДСПТО  Навчально-методичним центром професійно-технічної освіти в Одеській області створені творчі групи. До складу творчих груп ввійшли досвідчені викладачі, майстри виробничого навчання з навчальних закладів професійно-технічної освіти області.

  16 травня  2017 року на базі Навчально-методичного центру професійно-технічної освіти в Одеській області відбулись підсумкові засідання творчих груп з розробки проектів робочих навчальних планів за новими Державними стандартами професійно-технічної освіти з  професій, розроблених на основі компетентнісного підходу.

Педагогами ПТНЗ та НМЦ ПТО в Одеській області визначені навчальні предмети у змісті кожного модуля та  кількість годин на їх опанування.

Розроблені робочі навчальні плани, побудовані за модульним принципом,  будуть зразком при розробці навчальними закладам робочих навчальних планів.

Опубліковано у Життя профтехосвіти Одещини, Новини, Професійна підготовка. Додати до закладок постійне посилання.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *