Всеукраїнська науково-практична конференція «Розвиток професійної освіти Одеської області – запорука зростання економіки регіону»

10 жовтня 2017 року Одеською обласною державною адміністрацією, Департаментом освіти і науки Одеської обласної державної адміністрації, Навчально-методичним центром  професійно-технічної освіти в Одеській області, за підтримки та за участю Міністерства освіти і науки України, ТОВ «Кнауф Гіпс Київ», ТОВ «ЗІП» була проведена Всеукраїнська науково-практична конференція «Розвиток професійної освіти Одеської області – запорука зростання економіки регіону».

Захід відбувся на базі державного навчального закладу «Одеський центр професійно-технічної освіти».

До початку конференції гості відвідали професійний вернісаж: презентацію закладів професійної освіти Одеської області, де кожне училище представило професії за якими ведеться підготовка.

Пленарне засідання конференції відкрив голова ОДА Максим Степанов, який презентував концепцію «0-12» «Розвиток професійної освіти і навчання: регіональний аспект».

Заступник Міністра освіти і науки України Павло Хобзей зупинився на питанні розвитку професійної (професійно-технічної) освіти в контексті положень прийнятого Закону України «Про освіту.

Питання, які сьогодні гостро поставлені в системі професійної освіти, а саме –  «Сучасна професійна освіта – партнерство держави, бізнесу і освіти» в ході конференції підняли керівники підприємств Одеської області: Крючков Леонід Якович, директор будівельної компанії ООО «Стікон», Іванов Василь, генеральний директор KeepSolid.

Олександр Старченко, директор з маркетингу і збуту ТОВ «Кнауф Гіпс Київ» звернув увагу присутніх на питанні актуальності та практичних аспектах відкриття експериментально- практичного майданчика з підготовки монтажників легкого каркасно-обшивного будівництва.

У ході зустрічі відбулося урочисте відкриття  на базі Державного навчального закладу «Одеський центр професійно-технічної освіти» навчально-практичного центру сучасних будівельних матеріалів і технологій за підтримки ТОВ «Кнауф Гіпс Київ» та відкриття Регіонального навчально-практичного майданчика за підтримки ТОВ «ЗІП».

Міністерство освіти і науки України та керівництво області впевнені, що модернізація професійно-технічної освіти позитивно вплине на якість підготовки кваліфікованих робітників та дозволить не тільки працевлаштувати випускників, а й дасть можливість паралельно отримувати практичний досвід.

http://7kanal.com.ua/2017/10/vyipusknikam-ptu-budet-proshhe-poluchit-neobhodimyiy-opyit-i-trudoustroitsya-video/

Опубліковано у Новини. Додати до закладок постійне посилання.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *