Вимоги до ведення ЄДЕБО в ПТНЗ І атестаційного рівня Одеської області

09 листопада 2017 року на базі Навчально-методичного центру професійно-технічної освіти в Одеській області відбувся семінар для  відповідальних працівників за ведення єдиної державної бази з питань освіти професійно-технічних навчальних закладів І атестаційного рівня Одеської області.

Тема «Вимоги до ведення ЄДЕБО в ПТНЗ І атестаційного рівня Одеської  області».

На порядок денний були винесені такі питання:

  • організаційні вимоги щодо провадження освітньої діяльності у сфері професійно-технічної освіти;
  • порядок замовлення бланків документів про професійну освіту;
  • нормативно-правові документи при впровадженні системи ЄДЕБО;
  • вимоги МОН України щодо підключення ПТНЗ до ЄДЕБО;
  • алгоритм дій адміністратора/оператора навчального закладу при першому підключенні до ЄДЕБО;
  • атестація ПТНЗ І атестаційного рівня – необхідна вимога для видачі закладом документів про професійно-технічну освіту через ЄДЕБО (нормативна документація);
  • організація роботи щодо заповнення розділів ЄДЕБО.

В ході роботи семінару заступник директора ПП «Перспектива ВГС» начальник навчального центру охорони Язикова Ю.І. поділилась досвідом роботи щодо організаційних вимог провадження освітньої діяльності у сфері професійно-технічної освіти.

Головний спеціаліст відділу забезпечення закладів освіти навчально-методичної та випускної документації Департаменту освіти і науки Одеської обласної державної адміністрації Бруль М.С., роз’яснила про порядок замовлення бланків документів про професійну освіту. Крім цього також ознайомила присутніх із нормативними документами, які регулюють замовлення та видачу документів про професійну освіту.

Завідуюча кабінетом організаційно-методичної, кадрової та виховної роботи  Литвинюк О.М., ознайомила з основними нормативно-правовими документами при впровадженні системи ЄДЕБО, та окремо зупинилась на вивченні положення про Єдину державну електронну базу з питань освіти.

Визначила:

  • яке є головне призначення Єдиної бази,
  • роботу сервісів у сфері освіти, які забезпечує Єдина база,
  • що повинен забезпечувати технічний адміністратор Єдиної бази,
  • можливість здобувачам ліцензій на провадження освітньої діяльності, ліцензіата формувати ліцензійні справи та подавати заяви про отримання ліцензії на провадження освітньої діяльності, а також про анулювання ліцензії на провадження освітньої діяльності в електронному вигляді з використанням Єдиної бази.

 Також учасники семінару обговорили основні вимоги Міністерства освіти і науки України щодо підключення ПТНЗ до ЄДЕБО. Визначили алгоритм дій адміністратора/оператора навчального закладу при першому підключенні до ЄДЕБО. Окремо зупинились на організації роботи щодо заповнення розділів ЄДЕБО. Та на прикладі одного навчального закладу, зареєстрованого в системі ЄДЕБО розглянули вкладки, які необхідно заповнювати адміністратору/оператору навчального закладу.

Опубліковано у Новини. Додати до закладок постійне посилання.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *