Навчально-практичний семінар “Шляхи підвищення ефективності навчально-виробничого процесу у підготовці кваліфікованих робітників з професій гарячої обробки металів”

27 листопада 2017 року на базі Одеського центру професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості пройшов навчально-практичний семінар для педагогічних працівників професійно-технічних навчальних закладів Одеської області, які забезпечують підготовку кваліфікованих робітників за професіями: «Електрогазозварник», «Електрогазозварник судновий», «Електрозварник ручного зварювання», «Електрозварник на автоматичних та напівавтоматичних машинах», «Контролер зварювальних робіт», «Коваль ручного кування» .

З навчально-матеріальною базою Одеського центру професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості учасників семінару ознайомив заступник директора Іванько Г.Л.

Відвідали та обговорили відкрите заняття для слухачів на тему: «Поняття про технологію ручного дугового зварювання», викладач ОЦ ПТО ДСЗ Кушко Л. О.

Навчально-практичний семінар пройшов у конструктивній робочій обстановці.

Методист кабінету професійної підготовки Антонюк Н.О. висвітлила питання: Закон України «Про освіту», зміни та перспективи.

Досвідом роботи з підготовки кваліфікованих за модульною системою поділилися викладачі спецдисциплін: Мерзляк О. М. (Савранське професійно-технічне аграрне училище, Вонітова І. І. (Одеське ПТУ машинобудування), Корнєєв М. М. (Ізмаїльський центр професійно-технічної освіти).

Презентацію методичної розробки «Впровадження інноваційних технологій у виробниче навчання з підготовки електрозварників ручного зварювання» представив викладач Одеського професійного ліцею морського транспорту Шликов Д. В.

Лівінська В. А., викладач Березівського вищого професійного училища ОНПУ розповіла про впровадження міжнародних зв’язків у навчально-виробничий процес з підготовки електрозварників ручного зварювання у навчальному закладі.

Про переваги та проблеми впровадження елементів дуальної форми навчання у підготовку кваліфікованих робітників за професією «Електрозварник ручного зварювання» в Одеському професійному ліцеї морського транспорту доповіла методист Наконечнюк С. М.

Голова обласної методичної секції педпрацівників з підготовки робітників за професіями з гарячої обробки металів Шестопалов О. І. (Чорноморський морський коледж Одеського національного морського університету) акцентував увагу присутніх на підготовку до проведення в 2018 році Всеукраїнського конкурсу фахової майстерності серед учнів ПТНЗ з професії «Електрозварник ручного зварювання».

 Обрано кандидатури до складу предметно-методичної комісії з розробки теоретичних та практичних завдань обласного туру Всеукраїнського конкурсу  фахової майстерності.

Висловлюємо вдячність колективу Одеського центру професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості та усім учасникам семінару за плідну творчу співпрацю.

 

Опубліковано у Новини, Професійна підготовка. Додати до закладок постійне посилання.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *