Ярмарок професій у ДНЗ «Ананьївський професійний аграрний ліцей» – перший крок у професійне майбутнє

Проблема  вибору стоїть перед кожною людиною в житті. Людина перед вибором – це добре, тому що, обираючи щось, ми робимо крок в майбутнє, розвиваємось та змінюємось. Особливо важливим питання вибору є для молоді, а одним із головних з них – вибір майбутньої професії. Саме тому 13.12.2017 р. в стінах Державного навчального закладу «Ананьївський професійний аграрний ліцей» за сприянням Ананьївського районного центру зайнятості  для учнів дев’ятих класів опорних шкіл нашого району було проведено профорієнтаційний захід «Ярмарок професій».​

     

Профорієнтаційну акцію бадьоро та гостинно відкрила директор ліцею Медюк Галина Андріївна яка нагадала дітям слова давньогрецького філософа Платона: «Пізнай себе і роби свою справу».

У вступній частині директор центру зайнятості Непомящій І. І. розповів молоді про широкий спектр професій нашого регіону, про можливості їх здобуття та запропонував відвідати центр для проходження  профдіагностичного тестування.

На заході були присутні керівники міста та району Мокряк В. А., Карпова Г. Д., Маковецький П. І. які розкрили різні аспекти, пов’язані з ринком праці та перспективами навчання і працевлаштування молоді, поділились власним життєвим досвідом та побажали дев’ятикласникам стати з часом справжніми професіоналами своєї справи.

В основній частині ярмарки організатори подарували всім присутнім брендові ручки «АнПАЛ» та календарики, познайомили молодь з різноманітними професіями, яким  навчають в ліцеї: тракторист, слюсар, водій, електромонтер, кухар, пекар, кравець, робітник з комплексного обслуговування й ремонту будинків. До речі презентували професії самі учні ліцею які не тільки розповідали і транслювали фільми, а й демонстрували свої професійні навички під час майстер класів. Випускники шкіл з цікавістю підходили до презентаційних столів, спілкувались, задавали питання, фотографувались.

Профорієнтаційний захід хоча і був інформаційним, пройшов  у невимушеній, приємній обстановці. Це звичайно закарбується в пам’яті всіх учасників, а отже і допоможе молоді зробити свій усвідомлений вибір щодо подальшого навчання та здобуття професії або спеціальності.

Заступник директора з НВР АнПАЛ    Бевз С. О.

 

Опубліковано у Новини. Додати до закладок постійне посилання.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *