Заходи до Дня Соборності

Щороку 22 січня в Україні відзначають День Соборності.

З цієї нагоди у професійних (професійно-технічних) закладах області було проведено ряд заходів.

Викладач ДНЗ “Одеський професійний ліцей сфери послуг Південноукраїнського національного педагогічного університету імені К.Д.Ушинського” – Лопаков Володимир Сергійович провів інтерактивну лекцію з елементами гри. Мета: виховання в учнів любові до Батьківщини, українського народу, державної мови; привити обов’язок – берегти і зміцнювати рідну державу, ніколи не забувати про сумний досвід минулого, з оптимізмом дивитись у майбутнє.

Учні ДНЗ «Білгород-Дністровський професійний будівельний ліцей» взяли участь в урочистому заході «Соборна духом Україна» на площі біля пам’ятника Тарасу Григоровичу Шевченку.

В стінах Одеського професійного ліцею технологій та дизайну відбулася лінійка присвячена Дню Соборності України. Цікаві факти з історії злуки українського народу та його значення повідомила викладач історії – Кушнір С.О. Під час проведення заходу використала цілу низку відео, презентацій та аудіозаписів з метою формування національної свідомості та глибокої поваги до історичного минулого України.

Бібліотекарі центральної  районної  бібліотеки м. Овідіополь разом  з викладачем історії ДНЗ «Овідіопольське професійно-технічне аграрне училище» Нестеренко Т.М. провели    історико-патріотичну   годину «Нам Злуку дарував Господь». Бібліотекарі ознайомили присутніх з історією цієї значної   події, розповіли яке значення вона має для   сучасної України і українців. Учні ОПТАУ читали вірші: «Єдина Україна» Д.Чередниченка, «Дзвони в Україні» В.Переяславця та ін.   Учасник гуртка «Юні філателісти» Остроущенко Олександр   (СЮТ, керівник Нестеренко Т.М.) представив філателістичну колекцію «Україна – Соборна держава». Учні та гості  заходу мали змогу   переглянути тематичне слайд – шоу «Величний День Злуки».   Бібліотекар центральної районної бібліотеки Паламарчук Л.В. зробила огляд книжково-ілюстративної виставки «Україна – моя молитва», на якій була представлена історична література про героїв які боролися за незалежну соборну Українську державу.

Учні ДНЗ “Одеський професійний ліцей морського транспорту” прийняли участь у Всеукраїнській акції “Ланцюг єднання”, присвяченій Дню Соборності України. Під час заходу була створена фігура мапи України.

 

Опубліковано у Виховна робота, Новини. Додати до закладок постійне посилання.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *