У місті Хмельницький відбувся перший із шести запланованих семінарів з питань децентралізації та реформи професійно-технічної освіти

За ініціативи U-LEAD та підтримки Міністерства освіти і науки України у м. Хмельницький відбувся перший із шести запланованих семінарів з питань децентралізації та реформи професійно-технічної освіти.

У заході взяли участь Міхал Кубіш, представник PolishAid в програмі U-LEAD з Європою, Павло Хобзей, заступник Міністра освіти і науки України, Микола Кучинський, директор Департаменту професійної освіти Мінітерства освіти і науки України, Катерина Мірошніченко, заступник директора Департаменту професійної освіти Мінітерства освіти і науки України, а також заступники керівників органів управління освітою обласних державних адміністрацій, керівники обласних навчально-методичних центрів ПТО.

Одещину на даному заході представляли заступник начальника управління – начальник відділу професійної освіти управління дошкільної, загальної середньої та професійної освіти ДОН ОДА Таїсія Абозіна та заступник директора Навчально-методичного центру професійно-технічної освіти в Одеській області Лариса Кашуба.

Першим учасників семінару привітав Міхал Кубіш, який розповів про роботу програми “U-LEAD з Європою” у сфері підтримки розвитку системи профтехосвіти в Україні. Зокрема, за його словами, в рамках цієї ініціативи відбувається дослідження та вивчення методик і підходів до аналізу ринків праці. Така робота проводиться режимі пілотного проекту поки що тільки в Рівненській та Львівській областях, але надалі планується поширення таких практик на  всю територію України. Друга ініціатива – розвиток регіональних  рад професійно-технічної освіти, які вже починають працювати в Україні, розробка методичних рекомендацій щодо забезпечення їх ефективної роботи. Третя ініціатива – проведення зустрічей фахівців, що приймають рішення в галузі ПТО на рівні регіонів, першою з яких є  сьогоднішня.

Заступник Міністра освіти і науки України Павло Хобзей у своєму виступі зазначив, що професійна освіта – це один із важливих інструментів соціального-економічного розвитку краю, який дозволяє забезпечити ефективне функціонування  різних галузей економіки завдяки вирішенню питання кваліфікованих робітничих кадрів, тому розвиток професійно-технічної освіти в Україні визначено одним із важливих пріоритетів Уряду.

У ході семінару обговорили проект Концепції розвитку професійної освіти в Україні «Сучасна професійна освіта», а також такі важливі питання як нова модель управління та фінансування професійної освіти, забезпечення якості та стандарти професійної освіти, розвиток державно-приватного партнерства.

Також учасники мали змогу ознайомитися з кращими практиками системи П(ПТ)О Хмельницької області.

 

Опубліковано у Новини. Додати до закладок постійне посилання.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *