Підвищення ефективності професійної підготовки кваліфікованих робітників на основі впровадження елементів дуальної форми навчання

3 жовтня 2018 року на базі Навчально-методичного центру професійно-технічної освіти в Одеській області відбувся семінар на тему: «Підвищення ефективності професійної підготовки кваліфікованих робітників на основі впровадження елементів дуальної форми навчання».

У роботі семінару взяли участь представники 7 закладів професійної (професійно-технічної) освіти міста Одеси та області, які впроваджуватимуть у навчально-виробничий процес елементи дуальної форми навчання.

З особливостями підготовки кваліфікованих робітників відповідно до Концепції підготовки фахівців за дуальною формою здобуття освіти ознайомила присутніх Кашуба Л.І., заступник директора НМЦ ПТО в Одеській області.

Про методологічні аспекти впровадження елементів дуальної форми навчання та особливості розробки навчально-методичного забезпечення підготовки кваліфікованих робітників на засадах модульно-компетентнісного підходу доповіла Антонюк Н.О., методист НМЦ ПТО у Одеській області.

Досвідом з упровадження елементів дуальної форми навчання за професією 7212 «Електрозварник ручного зварювання» в ДНЗ «Одеський професійний ліцей морського транспорту» поділилась Наконечнюк С.М., методист ліцею.

Білоконенко С.П., директор ДНЗ «Одеське вище професійне училище морського туристичного сервісу» представив особливості моделі співпраці ДНЗ «Одеське вище професійне училище морського туристичного сервісу» з підприємствами-роботодавцями по впровадженню елементів дуальної форми навчання у професійну підготовку кваліфікованих робітників.

В ході засідання учасники семінару активно аналізували концепцію підготовки фахівців за дуальною формою здобуття освіти. Обмінялися досвідом роботи з формування партнерських взаємовідносин із замовниками робітничих кадрів щодо впровадження елементів дуальної форми навчання. Особливо детально обговорювали питання, спрямовані на практичну підготовку здобувачів освіти до самостійної професійної діяльності за професіями та їх соціальну адаптацію у виробничих колективах.

Підсумки роботи семінару підвела Кашуба Л.І., заступник директора НМЦ ПТО у Одеській області.

Закладам професійної (професійно-технічної) освіти Одеської області, що впроваджують елементи дуальної форми навчання

Опубліковано у Дуальна форма навчання, Новини. Додати до закладок постійне посилання.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *