14 березня в Україні відзначають День добровольця!

Хоча це Свято і є новим для національного календаря України, проте явище, якому воно присвячено, споконвіку супроводжує дружній український народ. Яскрава національна риса і традиція українського народу – бути небайдужим до свого сьогодення та майбуття, до долі своїх дітей, честі і пам’яті своїх славних батьків.

У пояснювальній записці до Постанови Верховної Ради України № 4261 «Про встановлення Дня українського добровольця» повідомляється, що саме в цей день – 14 березеня 2014 року на полігоні в Нових Петрівцях вже більше 500 бійців самооборони Майдану почали підготовку до участі в боротьбі за суверенітет і територіальну цілісність України.

“З метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України, сприяння подальшому зміцненню патріотичного духу у суспільстві, посиленню суспільної уваги та турботи до учасників добровольчих формувань та на підтримку ініціативи громадськості”, – Верховна Рада України постановила : “Установити в Україні День українського добровольця, який відзначати щорічно 14 березня”.

Вітаємо з Днем українського добровольця!

Найщиріші вітання і шана усім нашим землякам-волонтерам, добровольцям, військовим за безкорисливу, свідому, добровільну працю на благо процвітання і миру на рідній землі.

Опубліковано у Новини. Додати до закладок постійне посилання.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *