Засідання обласної методичної секції соціальних педагогів закладів професійно (професійно-технічної) освіти в Одеській області

27 березня 2019 року на базі ДНЗ «Одеське професійно – технічне училище машинобудування» відбулося засідання обласної методичної секції соціальних педагогів закладів професійно (професійно-технічної) освіти в Одеській області.

Відкрила секцію та виступила з презентацією «Методичні рекомендації щодо здійснення педагогічної роботи з соціально – правового захисту дітей з особливими освітніми потребами» Романчишина Ірина Василівна, методист кабінету організаційно-методичної, кадрової та виховної роботи НМЦ ПТО в Одеській області.

Про соціально – правову допомогу та представлення інтересів дитини з особливими освітніми потребами у відповідних органах і службах, розповіла Тарасенко Вікторія Сергіївна – доцент кафедри трудового права та права соціального забезпечення Національного університету «Одеська юридична академія».

Біленька Оксана Анатоліївна – практичний психолог ДНЗ «Одеське вище професійне училище автомобільного транспорту» ознайомила присутніх з алгоритмом діяльності практичного психолога і соціального педагога, в умовах інклюзивної  освіти.

Гук Вікторія Олександрівна – соціальний педагог ДНЗ «Подільський професійний ліцей» висвітлила питання діагностики потреб учнів з особливими освітніми  потребами та обмеженими можливостями.

У презентаційному медіа-меседжі «Роль соціального педагога у соціально – педагогічному супроводі учнів з особливими освітніми потребами» взяла участь Врублевська Наталія Василівна – заступник директора з навчально – виховної роботи ДНЗ «Білгород – Дністровський професійний будівельний ліцей».

Терехова Наталія Валеріївна – адміністратор благодійного товариства «Добрий самарянин» ознайомила присутніх із співпрацею товариства з навчальними закладами та громадськими організаціями м.Одеса, які допомагають людям з обмеженими можливостями.

Заступник  директора з навчально – виробничої роботи ДНЗ «Одеський центр професійно – технічної освіти» Александрова Світлана Олександрівна, поділилася з колегами досвідом технології забезпечення доступності освітнього простору професійно – технічного навчального закладу для учнів з порушеннями слуху.

У ході засідання Шуляк Юлія – лідер учнівського самоврядування ДНЗ «Одеське професійно – технічне училище машинобудування» розповіла і продемонструвала презентацію про вплив учнівського самоврядування в соціалізації учнів з особливими освітніми потребами та обмеженими можливостями.

Навчально-методичний центр професійно-технічної освіти в Одеській області дякує керівництву закладу ДНЗ «Одеське професійно–технічне училище машинобудування» за організацію та підтримку у проведенні секції.

Всім учасникам засідання обласної методичної секції висловлюємо подяку за співпрацю.

 

Опубліковано у Виховна робота, Учнівське самоврядування. Додати до закладок постійне посилання.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *