Інформаційні технології як дієвий чинник в організації навчально-виробничого процесу

24 травня 2019 року на базі державного навчального закладу «Одеське професійне училище залізничного транспорту та будівництва» відбулося засідання методичної секції загальнотехнічних предметів закладів професійної (професійно-технічної) освіти Одеської області, на тему «Інформаційні технології як дієвий чинник в організації навчально-виробничого процесу».

У заході, який проводився у формі навчально-практичного семінару, взяли участь педагогічні працівники з 23 закладів освіти.

Відкрив секцію Шатохін Б.І., методист кабінету професійно-технічної освіти НМЦ ПТО в Одеській області, оголосив план роботи.

Привітала учасників Лобачова О.М., директор ДНЗ «Одеське професійне училище залізничного транспорту та будівництва», показала новий кабінет креслення, розповіла про історію і сьогодення закладу.

Вонітова І.І., викладач ДНЗ «Одеське професійно-технічне училище машинобудування», продемонструвала презентацію, в якій розповіла про власний досвід і проблеми при викладанні креслення.

Учасники семінару прийняли активну участь в обговоренні, висловили побажання більш активно приймати участь та внесенні пропозицій при обговоренні нових стандартів.

Міщенко А.В., викладач ДНЗ «Ізмаїльський центр професійно-технічної освіти», виступила з доповіддю про види тестового контролю та проілюструвала презентацією власний досвід використання тестового контролю знань на уроках з предмету «Технічне креслення».

Боброва Т.Б., голова секції, викладач ДНЗ «Одеський центр професійно-технічної освіти», продовжила обговорення питання використання тестів із власним поглядом і досвідом з цього питання, розповіла про сучасний погляд на методику викладання технічних дисциплін.

З доповіддю та презентацією «Мобільне навчання як складова використання ІКТ у навчальному процесі» виступив Шатохін Б.І.

Шликов Д.В., викладач креслення ДНЗ «Одеський професійний ліцей морського транспорту», продемонстрував власний досвід у впровадженні електронних ресурсів у навчальний процес при підготовці кваліфікованих робітників. Присутні  познайомились із сайтом викладача, його наповненням, бажаючі могли пройти тести на власному смартфоні. Були. презентовані розроблені ним робочі зошити з предмету «Основи технічного креслення».

Викладач Іжикевич Л.О., викладач ДНЗ «Одеське вище професійне училище автомобільного транспортту» також презентувала власні розроблені робочі зошити з предмету «Креслення», які використовує у роботі.

Педагоги активно ділились досвідом, проблемами, успіхами та обговорювали актуальні питання роботи при викладанні креслення в закладах професійної (професійно-технічної) освіти Одеської області.

Навчально-методичний центр професійно-технічної освіти в Одеській області дякує керівництву закладу ДНЗ «Одеське професійне училище залізничного транспорту та будівництва» за співпрацю та сприяння у проведенні семінару.

Всім учасникам засідання обласної методичної секції, висловлюємо вдячність за співпрацю.

Опубліковано у Новини, Професійна підготовка. Додати до закладок постійне посилання.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *