Семінар-нарада для заступників директорів з НВР закладів професійної (професійно-технічної) освіти

12 червня 2019 року на базі ДНЗ «Одеський центр професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості» відбувся семінар-нарада для заступників директорів з НВР закладів професійної (професійно-технічної) освіти на тему «Організоване завершення 2018-2019 н.р. та підготовка до нового 2019-2020 н.р.».

Учасники заходу обговорили ряд  актуальних питань, які сьогодні поставлені перед освітянами, зокрема, розробка проектів стандартів з робітничих професій у 2019 році, зміни які чекають на освітян з набуттям чинності  Закону про забезпечення функціонування української мови як державної, застосовування норм та правил нової редакції Правопису.

Про розробку навчальних планів у 2019-2020 н.р. для закладів професійної (професійно-технічної) освіти, що складаються з урахуванням Державного стандарту базової і повної загальної середньої освіти розповіла завідувач кабінетом загальноосвітньої підготовки Чепіс Т.П.​

Соколюк С.В., методист кабінету загальноосвітньої підготовки обговорила з учасниками заходу питання про зміни в навчальних програмах з предметів загальноосвітньої підготовки.

Про підготовку робочих навчальних планів та навчальних програм до нового 2019-2020 н.р. за новими стандартами професійної (професійно-технічної) освіти розповіла методист кабінету професійної підготовки Антонюк Н.О.

Заступник директора НМЦ ПТО в Одеській області Кашуба Л.І. закцентувала увагу присутніх на методичних рекомендаціях щодо запровадження вхідного контролю при започаткуванні професійного навчання населення на модульно-компетентнісній основі.

Методист кабінету професійної підготовки Шавга С.В., підвела підсумки проведення Всеукраїнських конкурсів фахової майстерності серед учнів ЗП(ПТ)О Одеської області.​​

Про атестацію закладів професійної (професійно-технічної) освіти та організоване замовлення на виготовлення та видачу документів про освіту для випускників 2018-2019 н.р. розповіла завідувач кабінету організаційно-методичної, кадрової та виховної роботи Литвинюк О.М.

На завершення заходу за активну участь в підготовці та проведенні ІІ етапу конкурсів фахової майстерності  серед здобувачів освіти з професій  “Електромонтер з ремонту та обслуговування електроустаткування”, “Тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва”, “Кухар”, “Офіціант”, “Маляр” нагороджені найактивніші педагогічні працівники навчальних закладів – Чорноморського морського коледжу Одеського національного морського університету, ДНЗ “Ісаєвський професійний аграрний ліцей”, ДНЗ ” Іллічівський професійний судноремонтний ліцей”, ДПТНЗ “Ізмаїльське вище професійне училище”, ДНЗ “Одеське вище професійне училище морського туристичного сервісу”.

За розробку навчальних програм і робочих навчальних планів для підготовки кваліфікованих робітників за професіями: “Електромонтер з ремонту та обслуговування електроустаткування” та “Слюсар з ремонту колісних транспортних засобів” висловлено подяку активним учасникам творчих груп Романенко С.М. та Бевзу С.О.

Навчально-методичний центр професійно-технічної освіти висловлює щиру вдячність колективу ДНЗ «Одеський центр професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості»  за надану можливість проведення заходу на їх базі.

Опубліковано у Новини. Додати до закладок постійне посилання.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *