Засідання круглого столу на тему «Проблеми та перспективи упровадження елементів дуальної форми навчання при підготовці кваліфікованих робітників у закладах професійної освіти Одеської області»

25 листопада 2019 року на базі Державного навчального закладу «Одеське вище професійне училище торгівлі та технологій харчування» відбулося засідання круглого столу на тему: «Проблеми та перспективи упровадження елементів дуальної форми навчання при підготовці кваліфікованих робітників у закладах професійної освіти Одеської області».

Учасниками круглого столу були представники НМЦ ПТО в Одеській області, регіональної філії «Одеська залізниця» АТ «Укрзалізниця, координатори 10 закладів професійної освіти  підприємств – партнерів, які забезпечують впровадження елементів дуальної форми навчання у навчально-виробничий процес.

Предметом розмови стали здобутки, ризики  та проблеми що виникли в процесі організації дуального навчання.

Представники закладів професійної освіти поділилися досвідом по впровадженню елементів дуальної форми навчання, висловили свої оцінки та пропозиції стосовно вирішення проблемних питань, пов’язаних з дуальною формою підготовки робітничих кадрів.

Відзначили позитивний досвід упровадження елементів дуальної форми навчання у підготовку кваліфікованих робітників закладах освіти: ДНЗ «Одеське вище професійне училище торгівлі та технологій харчування» за професіями: «Продавець продовольчих товарів». «Контролер-касир»; ДНЗ «Одеське вище професійне училище морського туристичного сервісу за професіями: «Кухар судновий». «Офіціант судновий», ДНЗ «Ананьївський професійний аграрний ліцей» за професією «Робітник з комплексного обслуговування й ремонту будинків».

По завершенню засідання внесено пропозиції про необхідність  розкриття змісту дуальної форми навчання  у проекті  нового Закону про професійну освіту  та доопрацювання нормативних документів щодо організації трудових відносин між роботодавцями та здобувачами професійної освіти.

Опубліковано у Дуальна форма навчання, Новини, Професійна підготовка. Додати до закладок постійне посилання.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *