З метою ознайомлення з обрядовістю в українській кухні, технологією приготування страв національної кухні, розвитку інтересу до традицій українського народу, пропаганди здорового способу життя; виховання в учнів любові до рідного краю, в Березівському вищому професійному училищі ОНПУ відбулося захід-свято з елементами мастер-класу з виготовлення вареників.
Захід організовано в рамках заняття гуртка української літератури майстром виробничого навчання Ніною Свободою, викладачем Оленою Гончаренко та музичним керівником Володимиром Піроженком разом з групою кухарів.
Під час заходу, збагаченого народознавчими традиціями та обрядами, учні знайомилися з історією вареників та їхніми різновидами, ліпили їх різними способами та з різноманітними начинками, змагалися, хто швидше з’їсть вареники. Учасники свята співали пісні, читали вірші та гуморески, інсценували засідання партії «Добрий вареник – міцна Україна», а також слухали «Вареничні TV – плітки».