Відбувся І етап Всеукраїнського конкурсу професійної майстерності «WorldSkills Ukraine» у компетенції «Мобільна робототехніка»

12-13 грудня 2021 року на базі Одеського обласного гуманітарного центру позашкільної освіти та виховання відбувся І етап Всеукраїнського конкурсу професійної майстерності «WorldSkills Ukraine» у компетенції «Мобільна робототехніка».

Змагання відбулися за підтримки компанії «2D3D», що є офіційним дистриб’ютором Pitsco (Tetrix), National Instruments та Learning Resources.

У програмі першого дня Регіонального етапу конкурсу (12 грудня) проводилися збирання та налагодження роботів для виконання конкурсного завдання, презентація, співбесіда з суддями та проведення тестових заїздів. Всі роботи повинні бути виконані з дотриманням правил техніки безпеки, що відповідають основним законам робототехніки, при яких робот не повинен представляти небезпеки для людей, а також для інших роботів.

У Регіональному етапі конкурсу беруть участь дві команди вихованців гуртків «Робототехніка на платформі «Arduino» Одеського обласного гуманітарного центру позашкільної освіти та виховання.

На другий день конкурсу завдання складалось з трьох частин: команди презентували експертам аналіз реального застосування мобільного робота для визначення конкретних робочих можливостей робота і відповідності виконаної роботи, визначали конкретні блоки апаратного забезпечення, необхідних для функціонування робота, розробляли стратегію виконання завдання по мобільній робототехніці, включаючи прийоми навігації та орієнтації; завдання для виконання роботом в автономному режимі; завдання для виконання роботом в режимі керування оператором.

Серед завдань, які мали виконати роботи, що створені конкурсантами: виставити блоки на одну лінію в автоматичному режимі та запаркуватися на задане місце; розкласти блоки на ящики за допомогою спроектованого маніпулятора — у ручному режимі, коли роботом керують оператори.

Конкурсанти продемонстрували свої знання конструкційних, механічних і електричних систем, а також систем управління, включених ними в проект свого робота, і системи маніпуляції об’єктами.

За результатами конкурсу І місце отримала команда 1 (Осеньчук Даніїл, Шалімов Лев, керівник – Беглов Костянтин Вячеславович), яка набрала 72,25 бала та виборола участь у наступному — Всеукраїнському етапі змагання.

Команда 2 посіла ІІ місце (Беглов Кирило, Влялько Платон, керівник Зима Іван Віталійович), набравши 61,50 бала.

Вітаємо переможців! Бажаємо подальших успіхів!

Опубліковано у Worldskills Ukraine, Новини. Додати до закладок постійне посилання.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *