ЗАСІДАННЯ СЕКЦІЇ ПРОФЕСІЙНОЇ ОСВІТИ В РАМКАХ СЕРПНЕВОЇ КОНФЕРЕНЦІЇ

26.08.2022 у форматі онлайн відбулося засідання секції професійної (професійно-технічної) освіти в рамках серпневої конференції педагогічних працівників Одеської області “Особливості освіти Одещини в умовах воєнного стану”.

Відкрила засідання Наталія Чернишева, начальник відділу професійної та вищої освіти Департаменту освіти і науки Одеської обласної державної адміністрації.

На початку учасники вшанували пам’ять загиблих учнів, випускників та працівників закладів професійної (професійно-технічної) освіти області.

Наталія Чернишева, зупинилася на питаннях: розпорядження голови Одеської військової адміністрації, щодо організації безпечних умов навчання, наявність укриттів у  закладах освіти; діяльність навчально-практичних центрів; вступна кампанія, виконання регіонального (державного) замовлення; особливості прийому на навчання та організаційні питання, пов’язані з початком нового навчального року.

Лариса Кашуба, заступник директора Навчально-методичного центру професійно-технічної освіти в Одеській області презентувала збірку методичних рекомендацій “Профтехосвіта Одещини” (спецвипуск), розроблену методистами НМЦ ПТО. Також акцентувала увагу присутніх на наступному: трансформація професійної (професійно-технічної) освіти під час війни; створення безпечних умов перебування учасників освітнього процесу; професійний розвиток педагогічних працівників; організація дистанційної освіти, функціонування сайтів закладів освіти; розробка та затвердження робочих навчальних планів; організація і проведення Першого уроку «Ми – українці. Честь і слава незламним!»; програма національно-патріотичного виховання; діяльність навчально-практичних центрів.

 

Шановні колеги! Навчальний рік 2022-2023 буде не простим, але ми мусимо рухатися вперед! Бажаємо, щоб він, для нас усіх, був вдалим, ефективним, а головне тихим і мирним. Разом до Перемоги!

Опубліковано у Загальноосвітня підготовка, Новини, ОРГАНІЗАЦІЯ ОСВІТНЬОГО ПРОЦЕСУ В УМОВАХ ВОЄННОГО СТАНУ, ПІДГОТОВКА ДО НОВОГО НАВЧАЛЬНОГО РОКУ, Професійна підготовка. Додати до закладок постійне посилання.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *