ВІДБУЛОСЯ ЗАСІДАННЯ ОБЛАСНОЇ МЕТОДИЧНОЇ СЕКЦІЇ ПЕДАГОГІЧНИХ ПРАЦІВНИКІВ ЗП(ПТ)О З ПІДГОТОВКИ КВАЛІФІКОВАНИХ РОБІТНИКІВ ТОРГІВЛІ ТА ГРОМАДСЬКОГО ХАРЧУВАННЯ

Відповідно  до плану роботи Навчально-методичного центру професійно-технічного освіти в Одеській області на платформі Teams 30 листопада 2022 року відбулося засідання обласної методичної секції педагогічних працівників закладів професійної(професійно-технічної) освіти з підготовки кваліфікованих робітників торгівлі та громадського харчування.

На засідання були запрошені викладачі спецдисциплін та майстри виробничого навчання з професій: «Кухар», «Кондитер», «Пекар», «Офіціант», «Бармен», «Бортпровідник», «Майстер ресторанного обслуговування», «Продавець продовольчих товарів»,  «Контролер-касир».

Засідання проводилось у формі онлайн-вебінару на тему: «Оновлення   змісту професійної підготовки здобувачів освіти з професій торгівлі та громадського харчування».

Не зважаючи на складнощі сьогодення, у заході прийняли участь представники 18 закладів професійної(професійно-технічної) освіти, у кількості 33 особи.

Відкрила вебінар та привітала учасників засідання  координатор заходу, методист Навчально-методичного центру професійно – технічної освіти Шавга Світлана Вікторівна, яка ознайомила учасників з оновленими стандартами у галузі харчової промисловості.

З презентаціями виступили:

  • Заяць Руслана Русланівна – викладач спецдисциплін ДНЗ «Одеське вище професійне училище торгівлі та технологій харчування», з цікавою темою «Шляхи ефективності забезпечення освітнього процесу з підготовки кваліфікованих робітників в умовах сучасності;
  • Блажко Олена Петрівна, викладач спецдисциплін ЗП(ПТ)О Дунайський центр професійної освіти» з доповіддю на тему «Впровадження сучасних технологій навчання у професійну підготовку здобувачів освіти з професії «Кухар»;
  • Толстікова Ірина Віталіївна -викладач спецдисциплін, майстер виробничого навчання ДПТНЗ «Одеський професійний ліцей технологій та дизайну» з темою «Організація виробничої онлайн-практики для офісних службовців»;
  • Чилінгарян Жанна Володимирівна, майстер виробничого навчання ДНЗ «Білгород – Дністровський професійний будівельний ліцей» з доповіддю на тему «Удосконалення професійних умінь та навичок здобувачів освіти з професії «Майстер ресторанного обслуговування»;
  • Шевченко Богдан Григорович, методист кабінету організаційно-методичної, кадрової та виховної роботи НМЦ  ПТО  в  Одеській  області з доповіддю на тему: «Щодо поведінки учасників освітнього процесу закладів професійної».

На превеликий жаль, у зв’язку   проблемами зі світлом не змогли представити свої презентації:

  • Кучеренко Віра Сергіївна, викладач спецдисциплін ДНЗ «Одеське вище професійне училище торгівлі та технологій харчування» з темою «Stem-освіта як шлях формування науково-дослідницьких компетенцій здобувачів освіти;
  • Анрєєва Ольга Вікторівна, методист ДНЗ «Одеське вище професійне училище морського туристичного сервісу» з темою «Практичні аспекти оновлення змісту навчання у ОВПУМТС».

З усіма презентаціями можна буде ознайомитися та взяти для використання у роботі ТУТ.

Учасники заходу обговорили  актуальні проблеми з підготовки здобувачів освіти з професій торгівлі та громадського харчування в умовах воєнного стану.

На засіданні було вирішено ще одне важливе питання – це вибори голови обласної методичної секції педагогічних працівників закладів професійної(професійно-технічної) освіти з підготовки кваліфікованих робітників торгівлі та громадського харчування.

Одноголосно головою секції було обрано Заяць Руслану Русланівну, викладача спецдисциплін ДНЗ «Одеське вище професійне училище торгівлі та громадського харчування». Учасники заходу побажали Руслані Русланівні творчості та натхнення у роботі секції.

Закрили засідання обласної методичної секції побажаннями здоров`я, успіхів у роботі у цей непростий час, миру та злагоди.

Колектив Навчально – методичного центру професійно-технічної освіти в Одеській області висловлює подяку усім виступаючим та учасникам заходу за активну участь у проведенні засідання.

Вітаємо новообраного голову обласної методичної секції.

Бажаємо всім міцного здоров`я, творчих здобутків, мирного неба та перемоги Україні.

Опубліковано у Новини, ОРГАНІЗАЦІЯ ОСВІТНЬОГО ПРОЦЕСУ В УМОВАХ ВОЄННОГО СТАНУ, Професійна підготовка. Додати до закладок постійне посилання.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *