ВЕБІНАР ДЛЯ ПСИХОЛОГІВ І СОЦІАЛЬНИХ ПЕДАГОГІВ ЗП(ПТ)О

До тижня професійної освіти 2023 Навчально-методичним центром професійно-технічної освіти в Одеській області 17 травня 2023 року було проведено вебінар для психологів і соціальних педагогів ЗП(ПТ)О.

 Тема вебінару «Особливості виховної роботи в ЗП(ПТ)О із здобувачами освіти з числа внутрішньо переміщених та постраждалих під час війни»

Метою даного вебінару було ознайомитися та поділитися досвідом і методами роботи практичних психологів та соціальних працівників з ВПО.

З вітальним словом до присутніх звернулася Литвинюк Ольга Михайлівна, завідувачка кабінету організаційно-методичної, кадрової та виховної роботи НМЦ ПТО в Одеській області. Також Ольга Михайлівна надала інформацію щодо  Нормативно-правової, регулюючої документації у роботі практичного психолога.

У період воєнного стану найнеобхіднішим освітнім прийомом є психологічний супровід  дітей, які евакуювалися із зони воєнних дій. Цю тему представила Паламарчук Анастасія Володимирівна, практичний психолог Північний центр професійної освіти.

Різні шляхи, методи, технології подолання криз у  здобувачів освіти в сучасних умовах. Саме до подолання екзистенційної кризи підійшла у своїй роботі Шєфер Валентина Сергіївна, практичний психолог ДНЗ “Одеський професійний ліцей будівництва та архітектури”.

Соціально-психологічний супровід внутрішньо переміщених осіб в умовах війни на сьогодні є тим необхідним фактором, без якого буде дуже важко дитині соціалізуватися на новому місці. Діордієва Тетяна Анатоліївна, практичний психолог ДНЗ “Одеський професійний ліцей морського транспорту” пояснила зміст такої форми роботи.

Наступним доповідачем була Пивоварчик Ірина Михайлівна, Кандидат психологічних наук, доцент Психолог БФ «Деполь».

Ірина Михайлівна надала інформацію щодо психологічних принципів організації освітнього процесу в закладах професійно технічної освіти під час війни та в наслідок війни. В розробці цієї теми також брала участь Цибух Людмила Миколаївна, Кандидат психологічних наук, доцент, завідувачка кафедри психології, соціальної роботи та інклюзивної освіти ОАНО.

Дуже важливу роль у психологічній підтримці відіграють практичні вправи щодо адаптації учня, виявлення певних потреб і проблем. Тичинська Ілона Сергіївна, практичний психолог ДНЗ “Одеське вище професійне училище морського туристичного сервісу”  розглянула  ресурсні вправи в роботі з підлітками.

Від колективу Навчально – методичного центру професійно-технічної освіти в Одеській області подяку за участь у вебінарі висловив Шевченко Богдан Григорович, методист кабінету організаційно-методичної, кадрової та виховної роботи, і наголосив на обов’язковій допомозі, підтримці дітей і дорослих саме у психологічному напрямку.

Опубліковано у Виховна робота, Новини. Додати до закладок постійне посилання.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *