На базі Кулінарного хабу ДНЗ «Одеський центр професійно-технічної освіти» тривають демонстраційні курси з підвищення кваліфікації шкільних кухарів.
120 працівників харчоблоків закладів загальної середньої освіти з різних громад Одеської області отримають не тільки теоретичні знання з нових нормативних актів, технології приготування їжі, оновленої рецептури звичних страв, а й на практиці побачать можливості нового високотехнологічного обладнання, яке дозволяє готувати швидко і на велику кількість порцій.
Навчання відбувається в межах реалізації стратегії реформування системи шкільного харчування, що реалізується за ініціативи Першої леді Олени Зеленської та за підтримки Міністерства освіти і науки України спільно з ГО «Cult Food» Євгена Клопотенка та ГО «Національна асоціація громадського харчування».