ВІДБУЛАСЬ ОНЛАЙН-ЗУСТРІЧ ВИКЛАДАЧІВ СУСПІЛЬСТВОЗНАВЧИХ ДИСЦИПЛІН

Відповідно до річного плану роботи НМЦ ПТО в Одеській області 29 березня відбулась онлайн-зустріч викладачів суспільствознавчих предметів закладів професійної (професійно-технічної) освіти на тему “Професійно вдосконалюємось: Погуглив, скачав, запозичив. Вміння користуватись цифровою грамотністю”.

У заході взяли участь представники 27 закладів професійної (професійно-технічної) освіти, у кількості 32 осіб.

Привітала учасників заходу Соколюк Світлана Василівна, методист кабінету загальноосвітньої підготовки НМЦ ПТО в Одеській області та поінформувала щодо результатів проведеного, закладами професійно-технічної освіти, моніторингу вхідного зрізу знань здобувачів освіти першого курсу та моніторингу першого семестру здобувачів освіти.

Розпочав засідання Романенко Максим Іванович, викладач історії, громадянської освіти, географії Кодимського ТВСВ Північного центру професійної освіти, який поділився досвідом про значення та використання цифрової грамотності в епоху штучного інтелекту.

Продовжила роботу Гінкул Ганна Миколаївна, викладач історії, географії ДНЗ “Ананьївський професійний аграрний ліцей”. Вона продемонструвала на власному досвіді основні принципи ефективного пошуку та застосування інформації на уроках географії.

Коваленко Світлана Михайлівна, викладач історії ДНЗ “Татарбунарське професійно-технічне аграрне училище” звернула увагу колег на можливості використання цифрових ресурсів для створення цікавих уроків історії.

Про застосування і використання інтерактивних вправ та завдань, для залучення здобувачів освіти на уроках громадянської освіти продемонстрував Баханастюк Геннадій Валерійович, викладач історії, громадянської освіти ДНЗ “Білгород-Дністровський професійний будівельний ліцей”.

Щодо пошуку та демонстрації можливостей використання цифрових ресурсів на уроках історії України поінформував Завізіон Валерій Русланович, викладач історії “Чорноморський морський фаховий коледж ОНМУ”.

Цікаво розповіла про освітнє середовище закладів професійної (професійно-технічної) освіти: досвід, практика, інновації, Швець Наталія Олександрівна, викладач історії, громадянської освіти ДНЗ “Одеське вище професійне училище автомобільного транспорту”.

Висвітлила освітні платформи для підготовки здобувачів освіти до НМТ з історії України Вікторія Іванівна Зорічева, викладач історії “Дунайський центр професійної освіти”.

Під час засідання Володимир Сергійович Лопаков, голова обласної методичної секції викладачів суспільствознавчих предметів, провів дискусійну панель “Як організувати якісний освітній процес в умовах війни”. Було кинуто посилання в групі викладачів суспільствознавчих предметів, де викладачі висловили свої бачення та побажання щодо покращення навчального процесу.

Підбила підсумок роботи обласної методичної секції Соколюк Світлана Василівна, методист НМЦ ПТО в Одеській області. Викладач має не лише вчити, а ще й займатися самоосвітою сам, головна ціль нашого онлайн-практикуму. Ми зібрались задля спільної справи – не зареєструватися для галочки та втекти, а саме для того, щоб дізнатись щось нове і використати, застосувати у своїй професійній діяльності. Викладачам, які доклали немало зусиль в оформленні презентацій, поділились своїм педагогічним досвідом щодо використання тих чи інших платформ, інтернет-ресурсів, спасибі. Це велика відповідальність – не розчарувати учасників онлайн-практикуму, а надихнути їх ідеями для проведення творчих уроків. І всім педагогічним працівникам учасникам нашого засідання здоров’я, натхнення, терпіння, мирного неба, щоб ваші викладацькі таланти назавжди залишились теплими спогадами у пам’яті ваших вихованців. Мирного неба, перемога буде за нами.

Матеріали ТУТ

Опубліковано у Загальноосвітня підготовка, Новини, ОРГАНІЗАЦІЯ ОСВІТНЬОГО ПРОЦЕСУ В УМОВАХ ВОЄННОГО СТАНУ. Додати до закладок постійне посилання.