ІІ етап Всеукраїнського конкурсу фахової майстерності серед учнів ПТНЗ Одеської області з професії “Секретар керівника (організації, підприємства, установи)”

20 лютого 2013 року на базі ДНЗ “Одеське професійно-технічне училище машинобудування”, згідно з наказом Управління освіти і науки Одеської обласної державної адміністрації від 01.02.2013 р. № 27/ОД проведено ІІ етап Всеукраїнського конкурсу фахової майстерності серед учнів професійно-технічних навчальних закладів з професії “Секретар керівника (організації, підприємства, установи)”.

В конкурсі на кращого з професії “Секретар керівника (організації, підприємства, установи)”, що проводився в два тури (теоретичний і практичний), взяли участь 8 представників з 8 державних професійно-технічних навчальних закладів Одеської області.

Конкурс проводився з метою підвищення рівня професійної майстерності учнів професійно-технічних навчальних закладів, розвитку їх творчої активності, виявлення, розповсюдження та впровадження в навчальний процес передових методів та прийомів праці, поглиблення знань сучасних виробничих технологій в організації секретарської справи згідно з державними стандартами професійно-технічної освіти.

Програма конкурсу передбачала:

–         презентацію учасників конкурсу;

–    виконання теоретичного завдання з професійно-теоретичної підготовки. Теоретичний тур передбачав перевірку професійно-теоретичних знань з предметів: «Діловодство», «Охорона праці», «Офісна техніка», «Етика та психологія ділових відносин», «Українське ділове мовлення та основи редагування службових документів», «Комп’ютерні технології» та включав виконання тестових завдань на персональному комп’ютері (60 питань з чотирма варіантами відповіді, з яких одна – вірна).

–         виконання практичного завдання з професійно-практичної підготовки, що включало:

1. Завдання на швидкість: друкування тексту сліпим десятипальцевим методом за 5 хв., мінімальна кількість ударів 130 знаків, достатня 200 і більше. Текст набирається з роздрукованого зразка (30 хвилин).

2. Завдання на якість: форматування тексту та використання необхідних засобів текстового редактора Word за зразком (40 хвилин).

3. Оформлення документа:

3.1. Проект наказу про звільнення, про відпустку, про переведення на іншу посаду на основі заяви (відповідно до жеребкування один із зазначених наказів).           

3.2. Оформлення службового листа

4. Моделювання ділової ситуації.

4.1. Ділова ситуація: «Робочий день секретаря»: прийом відвідувача або телефонна розмова, або виконання завдання керівника (відправлення та отримання листа електронною поштою, відправлення документа по факсу, ксерокопіювання документа).

Критерії оцінювання: зовнішній вигляд та культура поведінки, професійні компетенції, вміння працювати з технікою, комунікативні навички.

4.2. Складання резюме письмово (домашнє завдання) та презентація конкурсанта при працевлаштуванні на роботу.

Максимальна загальна кількість балів за теоретичний та практичний тури – 240 балів.

Учасники конкурсу отримали конкурсні завдання і забезпечувались робочим місцем. Конкурсанти самостійно виконували завдання, дотримувались правил охорони праці.

Спостереження за виконанням роботи здійснювалось лише членами журі.

За підсумками рішення журі переможцями Конкурсу стали:

І місце – Стамата Аліна Михайлівна – учениця Ізмаїльського вищого професійного училища Київської державної академії водного транспорту імені гетьмана Петра Конашевича-Сагайдачного, майстер виробничого навчання – Оленкевич Ольга Олександрівна.
ІІ місце – Крецул Юлія Вікторівна – учениця Державного навчального закладу “Одеське професійно-технічне училище машинобудування”, майстер виробничого навчання – Терешко Сергій Сергійович
ІІІ місце – Молчанова Любов Геннадіївна – учениця Державного навчального закладу “Одеський центр професійно-технічної освіти”, майстер виробничого навчання – Петрушкіна Ліна Василівна.

Переможець ІІ етапу прийматиме участь у ІІІ етапі Всеукраїнського конкурсу фахової майстерності, який буде проводитись 19-22 березня 2013 року в Міжрегіональному вищому професійному училищі зв’язку м. Києва.

Опубліковано у Хроніка подій | Теґи: . | Додати в закладки: постійне посилання на публікацію.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *