Вебінар педагогічних працівників енергетичних професій та електротехніки

22 жовтня 2014 року Навчально-методичним центром ПТО в Одеській області було проведено засідання обласного методичного семінару педагогічних працівників енергетичних професій та електротехніки у формі вебінару за темою: «Впровадження сучасних педагогічних та виробничих технологій при підготовці кваліфікованих робітників енергетичного напряму».

У роботі вебінару взяли участь майстри виробничого навчання і викладачі відповідних напрямів з 22 ПТНЗ Одеської області.

.

Директор НМЦ ПТО в Одеській області О.Е. Корчевський звернувся до учасників вебінару з привітанням та акцентував увагу педагогів на сучасних проблемах професійно-технічної освіти Одеської області.

.

DSCF2514 DSCF2512

.

Завідувач кабінету професійної підготовки НМЦ ПТО в Одеській області Щербаченко Г.М. висвітлила питання застосування особистісно-розвивальних педагогічних технологій у підготовці майбутніх кваліфікованих робітників. Звернула увагу присутніх на характерні недоліки, які були виявлені методистами НМЦ ПТО  за результатами  аналізу  якості проведення уроків при відвідуванні ПТНЗ області.

Методист НМЦ ПТО Сандулова Т.В. розповіла про стан впровадження ПТНЗ області ДСПТО 2013 року з професій: 7137 «Електромонтажник з освітлення та освітлювальних мереж», 7241«Електромонтер з ремонту та обслуговування електроустаткування».

.

DSCF2508 147 DSCF2510

.

За темою секції з доповідями виступили: Княгницький Г.В. – викладач ДНЗ «Одеський навчальний центр № 14», Жильцова Н.І. – викладач ДНЗ «Одеське професійно-технічне училище машинобудування», Степанов В.В. – викладач ДНЗ «Одеське професійне училище залізничного транспорту та будівництва».

Дьяченко А.В. – майстер виробничого навчання ДНЗ «Кілійський професійний ліцей» здійснив демонстрацію відеофрагментів уроку виробничого навчання з професії «Електромонтер з ремонту та обслуговування електроустаткування». Тема: «Види з`єднання і відгалуження жил електропроводки пропаяним скручуванням». Присутні обмінялись думками щодо недоліків та переваг продемонстрованої методики показу майстром трудових прийомів та проведення поточного інструктажу.

Жваву зацікавленість присутніх викликав виступ майстра виробничого навчання ДНЗ «Ананьївський професійний аграрний ліцей» Кохана В.П., який поділився досвідом проведення внутриучилищного конкурсу професійної майстерності з професії «Електромонтер з ремонту та обслуговування електроустаткування» з демонстрацією відео усіх етапів його проведення.

Завершилось засідання семінару підведенням підсумків. Всі бажаючи мали можливість отримати методичні матеріали з тематики  обласного методичного семінару.

 

Опубліковано у Хроніка подій. Додати до закладок постійне посилання.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *