Обласний методичний семінар педпрацівників професій швейного напряму

26 березня 2015 року на базі Одеського професійного ліцею технологій та дизайну Державного закладу «Південноукраїнський національний педагогічний університет імені К.Д. Ушинського» (ОПЛТД ДЗ «ПНПУ імені К.Д. Ушинського») Навчально-методичним центром ПТО в Одеській області був організований та проведений обласний методичний семінар педпрацівників професій швейного напряму ПТНЗ Одеської області.Тема семінару – Виконання вимог кваліфікаційних характеристик – шлях до ефективності процесу підготовки робітничих кадрів. DSC_0524

На семінарі були присутні 34 представники з 9-ти професійно-технічних навчальних закладів м. Одеса та Одеської області.

З вступним словом виступили Н.П. Шапошнікова, директор ОПЛТД ДЗ «ПНПУ імені К.Д. Ушинського», та Т.М. Долинюк, заступник директора з НВР ОПЛТД ДЗ «ПНПУ імені К.Д. Ушинського», які розказали про створення та традиції навчального закладу, проблеми та шляхи їх подолання, використання проектних технологій у процесі підготовки майбутніх фахівців швейної галузі.

Методист НМЦ ПТО в Одеській області Л.Д. Риженко привітала учасників семінару, побажала плідної праці.

.

DSC_0789 DSC_0405 DSC_0492

.

Одеський професійний ліцей технологій та дизайну Державного закладу «Південноукраїнський національний педагогічний університет імені К.Д. Ушинського» поділився з присутніми колегами творчими напрацюваннями своїх учнів та педпрацівників, представивши дизайнерські колекції одягу:

.

«УКРАЇНСЬКА  ВЕСНА»

.

DSC_0437.

.

«ДУША»

.

DSC_0453 DSC_0488

.

 У рамках семінару учасниками був відвіданий урок теоретичного навчання з предмета «Матеріалознавство (Базовий блок, тема № 4 «Відомості про технологію виготовлення тканини»; тема уроку «Ткацьке  виробництво»), гр. КВ14–32, 1 курс, професія «Кравець», який проводила Полякова О.М., викладач спеціальних дисциплін швейного напряму ОПЛТД ДЗ «ПНПУ імені К.Д. Ушинського»

.

DSC_0576 DSC_0565

.

та майстер-клас «Виготовлення серветки-трансформера», який проводила Кудлай О.В., майстер виробничого навчання ОПЛТД ДЗ «ПНПУ імені К.Д. Ушинського».

.

DSC_0543 DSC_0559

.

На семінарі багато уваги було приділено інноваційним комп’ютерним та педагогічним технологіям. Так, Лісовська О.М., заступник директора з навчально-методичної роботи, та Лісовська Ю.М., викладач спеціальних дисциплін ОПЛТД ДЗ «ПНПУ імені К.Д. Ушинського» розповіли про використання інформаційних технологій (хмарні технології, електронна бібліотека тощо) у навчально-виробничому  процесі.

.

DSC_0506 DSC_0514

.

Столярова В.А., викладач  спеціальних дисциплін ОПЛТД ДЗ «ПНПУ імені К. Д. Ушинського» повідомила про застосування нею досягнень науки і техніки, впровадження сучасних технологічних процесів у навчальний процес підготовки кваліфікованих робітників швейного напряму, привела фрагменти відеоуроку «Моделювання рукавів з використанням комп’ютерних технологій» за допомогою системи автоматизованого проектування (САПР) JULIVI.

.

DSC_0660

.

Мармусевич Н.Є., майстер в/н І категорії Училища №2 НУ «ОЮА», презентувала методичну розробку «Види, форми, методи контролю та оцінки підготовленості учнів на уроках виробничого навчання»; Робул Ж.М., майстер в/н І категорії Училища №2 НУ «ОЮА», – «Пошуково-творча діяльність учнів на уроках виробничого навчання».

.

…………………………. DSC_0667 DSC_0682

.

Степаненко А.М., майстер в/н І категорії ОВПУ СП НУ «ОЮА», дуже цікаво презентував власний педагогічний досвід, звертаючи увагу на психологічні аспекти підготовки кваліфікованих робітників з професії «Закрійник».

Про впровадження ДСПТО 2013 року з професій «Кравець», «Закрійник», досвід застосування навчальних модулів розповіла Долинюк Т.М., викладач спецдисциплін вищої категорії швейного напряму, старший викладач ОПЛТД ДЗ «ПНПУ імені К. Д. Ушинського», голова обласної методичної секції.

 .

Навчально-методичний центр професійно-технічної освіти в Одеській області дякує учасникам семінару за плідну роботу, а також педколективу та адміністрації Одеського професійного ліцею технологій та дизайну Державного закладу «Південноукраїнський національний педагогічний університет імені К.Д. Ушинського за можливість проведення даного заходу!

.

Опубліковано у Хроніка подій. Додати до закладок постійне посилання.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *