Засідання обласної методичної секції бібліотекарів ПТНЗ Одеської області

29 квітня 2015 року на базі Одеської обласної бібліотеки для юнацтва ім. В.В. Маяковського Навчально-методичним центром професійно-технічної освіти організовано і проведено засідання обласної методичної секції бібліотекарів професійно-технічних навчальних закладів. У роботі заходу взяли участь 22 бібліотекаря та педагогічних працівника закладів професійно-технічної освіти Одеської області та колектив Одеської обласної бібліотеки для юнацтва ім. В.В. Маяковського.

Тема заходу: Роль бібліотеки в національно-патріотичному вихованні учнівської молоді.

Робота заходу була спрямована на поширення досвіду роботи бібліотекаря щодо формування національно-патріотичного виховання учнівської молоді.

.

.

IMAG3900

.

Завідувач науково-методичного відділу бібліотеки для юнацтва Т.М. Петелько привітала учасників обласної методичної секції, та зосередила увагу на новітніх технологіях і формах роботи обласної бібліотеки для юнацтва з виховання патріотизму, любові до Батьківщини, рідного краю, сім’ї.

Завідувач кабінетом методики менеджменту в профтехосвіті Богданович Г.О. ознайомила учасників секції з основними постулатами Концепції національно-патріотичного виховання дітей та молоді, затвердженої МОН України у 2015 році, а також з рекомендаціями щодо заходів з відзначення у 2015 році 70-ї річниці перемоги над нацизмом у Європі та 70-ї річниці завершення Другої світової війни, підготовлені Українським інститутом національної пам’яті.

З досвідом виховної роботи професійно-технічного навчального закладу у формуванні національно-патріотичного виховання учнівської молоді поділились заступник директора з навчально-виховної роботи Одеського центру професійно-технічної освіти  Колесник Т.Н. та бібліотекар навчального закладу  Фролова В.В. Була представлена презентація про основні масові заходи, що проводяться навчальним закладом, з виховання патріотизму у учнівської молоді. С інформацією про проведені заходи можна ознайомитися на сайті навчального закладу http://profosvita.od.ua/.

.

IMAG3874 IMAG3879

.

Викладачі Одеського професійного ліцею сфери послуг ПНПУ імені К.Д. Ушинського Гриньова О.Г. та Лопаков В.С. виступили з презентацією щодо ролі позакласних масових заходів у вихованні любові учнів до рідної країни, почуття патріотизму. Педагоги продемонстрували основні масові заходи, організовані і проведені ними протягом останніх років, спрямованих на виховання у молоді любові до української землі, рідної країни. Олена Григорівна поділася відеороликом “Чорнобиль немає минулого часу”.

.

IMAG3884 IMAG3891

.

Працівники Одеської обласної бібліотеки для юнацтва ім. В.В. Маяковського поділилися багатим досвідом проведення масових заходів  та форм бібліотечної роботи в національно-патріотичному вихованні юнацтва – виховання патріотизму за допомогою краєзнавства, сучасна українська література, що сприяє вихованню патріотизму у молоді, ознайомили з інтернет-ресурсами на допомогу бібліотекарю щодо патріотичного виховання молоді. З методичними напрацюваннями бібліотеки можна ознайомитись на сайті http://mayakovka.od.ua/. Учасникам секції було представлено багато відеоматеріалів, підготовлених працівниками бібліотеки для юнацтва, особливо хочеться відмітити відеоролик “В Одессе хочется жить и творить”, де визначені найвидатніші письменники та поети, життя яких пов’язане з містом Одеса.

.

IMAG3895 IMAG3909
IMAG3911 IMAG3914

.

Навчально-методичний центр висловлює подяку колективу Одеської обласної бібліотеки для юнацтва імені В.В. Маяковського за можливість проведення даного заходу та надання методичної допомоги та розкриття цікавих форм і методів бібліотечної роботи  з  молоддю!

Опубліковано у Хроніка подій. Додати до закладок постійне посилання.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *