«Зберегти минуле, щоби збудувати майбутнє»

Необхідність розвитку інтересів учнів в галузі краєзнавства пов’язана з соціальним запитом суспільства: чим повніше, глибше, змістовніше будуть знання учнів про рідний край і його кращих людей, тим більш дієвими виявляться вони у вихованні любові до рідної природи і землі, повазі до традицій свого народу. Наш край має багату історичну та культурну спадщину.

У рамках проекту «Бессарабія – це Україна» в ДНЗ «Ізмаїльський центр професійно – технічної освіти» 11 листопада організована та проведена етнографічна виставка.  Захід залучає учнів до історичного минулого рідного міста, збереження культурного надбання, розвиває самостійно-пізнавальну діяльність учнів, виховує любов, повагу і дбайливе ставлення до культурної спадщини Бессарабії, розширює уявлення про історію розвитку краю. Виховуючи в учнях любов до рідного краю, ми формуємо гідне майбутнє нашого народу.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Рідний край! Скільки величі, краси та доброти втілено в цих двох словах. Адже рідний край – це немов би батькова колиска, яка безсмертно жевріє вогником у наших серцях. Любімо наш рідний край, шанобливо ставимось до нього, адже кому як не нам , і коли як не сьогодні потрібно це зробити. Ми жителі своєї Батьківщини, і лише об’єднавши наші зусилля в єдине ціле зможемо все подолати і йти до поставленої мети, щоб залишити по собі гідний слід для наших дітей, онуків та правнуків.

Викладач історії ДНЗ «Ізмаїльський центр професійно – технічної освіти».

Світлана Кравченко

Опубліковано у Життя профтехосвіти Одещини, Новини. Додати до закладок постійне посилання.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *