Комплексно – методичне забезпечення навчального процесу з професій торгово – кулінарного профілю та сфери обслуговування – запорука якісної підготовки кваліфікованих робітників

14 травня 2018 року на базі Державного навчального закладу «Одеське вище професійне училище морського туристичного сервісу» відбулося засідання обласної методичної секції викладачів спецдисциплін та майстрів виробничого навчання  з підготовки кваліфікованих працівників торгівлі, громадського харчування та сфери обслуговування.

 

Тема засідання «Комплексно – методичне забезпечення навчального процесу з професій торгово  – кулінарного профілю та сфери обслуговування – запорука якісної підготовки кваліфікованих робітників».


На порядку денному були розглянуті такі питання:

  • Вплив якісного забезпечення навчального процесу на формування підприємницької компетентності фахівців ресторанного обслуговування. Доповідала  Добруха Марина Миколаївна – завідуюча кафедри кухарських та обслуговуючих професій  ДНЗ «Одеське вище  професійне училище морського туристичного сервісу», голова секції.
  • Досвід підготовки учнів з професій сфери обслуговування на морському транспорті. Доповідала Міщук Жанна Володимирівна – викладач спецдисциплін Ізмаїльського вищого професійного училища.
  • Актуальність професії «Кондитер». Доповідала Горобець Людмила Борисівна – викладач спецдисциплін Березівського вищого професійного училища Одеського національного політехнічного університету.
  • Організація пізнавальної діяльності учнів з предмету «Товарознавство продовольчих товарів». Доповідала Кучеренко Віра Сергіївна – викладач вищої категорії з дисциплін: технологія хліба, кондитерських виробів та товарознавства ДНЗ «Одеське вище професійне училище торгівлі та технологій харчування».
  • Електронні педагогічні засоби, як ресурс комплексно – методичного забезпечення навчального процесу.  Доповідала Саєнко Надія Панасівна – в.о. заступника директора з навчально-виробничої роботи ДНЗ «Одеське вище професійне училище торгівлі та технологій харчування».
  • Нормативні документи в КМЗ уроку з дисципліни «Товарознавство продовольчих товарів».  Доповідала Андрєєва Ольга Вікторівна – викладач спецдисциплін ДНЗ «Одеське вище  професійне училище морського туристичного сервісу».
  • Проведення лабораторно – практичних занять з професії «Бармен судновий». Доповідала Болдескул Ольга Вікторівна – викладач спецдисциплін ДНЗ «Одеське вище  професійне училище морського туристичного сервісу».
  • Власна методика проведення занять з професії «Майстер ресторанного обслуговування». доповідала Демченко Ольга Анатоліївна – викладач спецдисциплін ДНЗ «Одеське вище  професійне училище морського туристичного сервісу».
  • Використання покрокових інструкцій приготування страв з предмету «Технологія приготування їжі з основами товарознавства». Доповідала  Наливайко Лариса Степанівна – викладач спецдисциплін ДНЗ «Одеське вище  професійне училище морського туристичного сервісу».
  • Комплексно – методичне забезпечення з предмету «Технологія приготування борошняних та кондитерських виробів». Доповідала  Садовська Олена Дмитрівна – викладач спецдисциплін ДНЗ «Одеське вище  професійне училище морського туристичного сервісу».

Вступний інструктаж з професії «Кухар судновий» за темою «Приготування прісного тіста та виробів з нього: пельменів і вареників. Оформлення, відпуск, вимоги до якості, строк зберігання» провела Воронова Олена Вікторівна – майстер виробничого навчання ДНЗ «Одеське вище  професійне училище морського туристичного сервісу».

 

Висловлюємо вдячність колективу Державного навчального закладу «Одеське вище професійне училище морського туристичного сервісу» та усім учасникам семінару за плідну творчу співпрацю.

 

 

Опубліковано у Новини, Професійна підготовка. Додати до закладок постійне посилання.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *