ВІДБУЛОСЬ ЗАСІДАННЯ ОБЛАСНОЇ МЕТОДИЧНОЇ СЕКЦІЇ ВИКЛАДАЧІВ ФІЗИЧНОЇ КУЛЬТУРИ

Згідно з планом роботи НМЦ ПТО в Одеській області та в рамках тижня професійної освіти 19 травня 2023 р. відбулось засідання обласної методичної секції викладачів фізичної культури у вигляді вебінару за темою «Організація уроку фізичної культури з використанням цифрових інструментів».

Розпочав роботу вебінару та привітав учасників Шатохін Борис Ілліч, методист кабінету загальноосвітньої підготовки НМЦ ПТО в Одеській області.

Першим виступив Шевченко Максим Григорович, директор ВСП «Березівське вище професійне училище Національного університету «Одеська політехніка» з доповіддю «Фізична культура як основа національно-патріотичного виховання». У виступі була відмічена актуальність національно-патріотичного виховання в умовах сьогоденних викликів, що в Березівському ВПУ пріоритетним напрямом стратегії виховання є формування у здобувачів освіти ціннісних орієнтирів щодо суспільства та держави через виховання патріотизму, самосвідомості, національної свідомості, політичної культури, правосвідомості. Про традиції, які існують у закладі щодо виховання патріотизму та міцного духу здобувачів освіти. Про керівну роль адміністрації відділом спортивно-масової роботи та військово-патріотичного виховання, що питання фізичної культури, стану здоров’я здобувачів освіти систематично розглядається на педагогічних радах, нарадах при директорі, батьківських зборах та постійно знаходяться на контролі адміністрації закладу освіти, майстрів виробничого навчання та класних керівників.

Далі виступив Толмачов Максим Сергійович, викладач фізичного виховання ВСП «Березівське вище професійне училище Національного університету «Одеська політехніка» з темою «Урок фізичного виховання. Використання цифрових інструментів на уроках фізичного виховання». Розповів про матеріальну базу училища, про структуру онлайн-уроку, познайомив із власним ютуб-каналом, як використовує соціальні мережі для взаємодії із здобувачами освіти, про роботу із сайтом «ЗнаЇмо».

Далі Лапєєв Валерій Олександрович, керівник фізичного виховання ВСП «Березівське вище професійне училище Національного університету «Одеська політехніка» з темою «Проєктна діяльність Березівського вищого професійного училища Одеської політехніки під час дистанційного навчання». Серед іншого, зупинився на участі в змаганнях «Козацька ліга», розповів колегам про види рубежів, перешкод і правила змагань на турнірі. Про участь у челенжі «Be Active», самоосвіту викладачів, проєкт «Вмикай руханку».

В обговоренні основних спікерів взяла участь Андрущенко Наталія Іванівна, керівник фізичного виховання з ДНЗ «Одеський професійний ліцей морського транспорту». Вона відмітила, що в закладі дійсно відчувається системна робота з фізичної культури, що в закладі гарна матеріальна база.

Бондаренко Вадим Валерійович, викладач фізичної культури Північного центру професійної освіти, також відмітив, що змагання «Козацька ліга» та участь в них залишає дуже приємні враження і бажання прийняти участь в них знову.

Гніліченко Алла Михайлівна, викладач фізичної культури закладу професійної (професійно-технічної) освіти «Дунайський центр професійної освіти», подякувала начальнику Одеського обласного відділення комітету з фізичного виховання та спорту Олександру Тулунжи  за запрошення. А також щиро дякую керівництву закладу – Дунайського центру професійної освіти, а саме Наталії Петрівні Костусєвій за надану можливість поїхати в Чернівецьку область місто Вижниця та взяти участь у змаганнях всеукраїнського рівня! По-друге, у Дунайському ЦПО традиційно, кожного року проводяться змагання, дещо схожі з тими, з якими здобувачі освіти зіткнулися у Вижниці на «Козацькій лізі». Вони проходять під назвою «Козацька наснага». Це захід з дуже цікавими етапами, відмінність тільки в тому , що в ньому беруть участь виключно юнаки. Побажання. Побільше проводити такі заходи, вони дуже необхідні учнівській молоді, в першу чергу для живого спілкування. А викладачам для обміну досвідом.

Шатохін Борис Ілліч, методист НМЦ ПТО В Одеській області, побажав звернути особливу увагу на мотивацію до навчання здобувачів освіти, самим навчатися і брати до уваги все нове, що продемонстровано іншими колегами, розширювати свої навички в опануванні цифрових інструментів. Подякував адміністрації Березівського ВПУ за активну участь у вебінарі, усім за плідну роботу обласної методичної секції. Всі, хто приймав активну участь, отримають сертифікати.

Опубліковано у Виховна робота, Загальноосвітня підготовка, Новини. Додати до закладок постійне посилання.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *