Обласний навчально-методичний семінар «Актуальні питання зовнішнього незалежного оцінювання. Особливості проведення ЗНО – 2013»

12 лютого 2013 року на базі ДНЗ “Одеське професійне училище залізничного транспорту та будівництва” навчально-методичним центром професійно-технічної освіти в Одеській області спільно з Одеським регіональним центром оцінювання якості освіти проведено обласний навчально-методичний семінар “Актуальні питання зовнішнього незалежного оцінювання. Особливості проведення ЗНО – 2013”. Учасниками семінару були 37 представників  ПТНЗ – завучі,  методисти та заступники директора з навчально-виробничої роботи ПТНЗ Одеської області.

Основні питання, які виносились на семінар, – це професійна орієнтованість загальноосвітньої підготовки та її значення для підвищення якості навчальних досягнень випускників ПТНЗ, методи та форми оцінювання навчальних досягнень учнів, актуальні питання ЗНО та особливості його проведення в 2013 році, аналітична характеристика тестів з історії України, математики.

В роботі семінару приймали участь: директор НМЦ ПТО в Одеській області Корчевський О.Е.; завідувач та методисти кабінету загальноосвітньої підготовки Маркіна Е.Л., Хван Н.Б.-С., Зубілевич Т.М.; методисти науково-методичного відділу  Одеського регіонального центру оцінювання якості освіти (ОРЦОЯО) Афанасьєв М.М. та Анісімова І.В.

Директор НМЦ ПТО Корчевський О.Е. звернув увагу присутніх на те, що професійна підготовка учнів є головною, але в той же час учні отримують і повну загальну освіту, що дає їм можливість вступати до вищих навчальних закладів.

На семінарі розглядались питання технології оцінки тестів з математики та історії України, типові помилки, що допустили абітурієнти при виконанні завдань у минулому році. Методист ОРЦОЯО Анісімова І.В. навела аналіз підготовки з математики за 2008 – 2012 роки абітурієнтів Одеської та інших областей.

Методист ОРЦОЯО Афанасьєв М.М. надав інформацію викладачам ПТНЗ щодо правильного заповнення абітурієнтами документів, які вони відправляють для реєстрації, календаря проведення тестових іспитів з кожного предмету та умови проведення пробного тестування.

Маркіна Е.Л. повідомила учасників семінару про кількість учнів ПТО, що вступили до вищих навчальних закладів за останні два роки. Таких учнів було близько 800 і тим, хто бажає у 2013 році продовжити навчання у ВНЗ потрібно надати достовірну інформацію про умови проходження ЗНО, про кількість предметів, що виносяться на сесії ЗНО, про проходження пробного тестування та про дні, коли складається той чи інший тест. Для цього в училищі потрібно зробити відповідний стенд, на якому буде відображена вся інформація щодо проходження зовнішнього незалежного оцінювання підкреслила  доповідачка.

Опубліковано у Новини, Хроніка подій | Теґи: , . | Додати в закладки: постійне посилання на публікацію.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *