Обласний методичний семінар педагогічних працівників побутового профілю

29 жовтня 2014 року на базі Одеського вищого професійного училища сфери послуг Національного університету Одеська юридична академія Навчально-методичним центром професійно-технічної освіти в Одеській області організовано і проведено обласний методичний семінар педагогічних працівників побутового профілю ПТНЗ Одеської області. Тема семінару: “Методичний супровід організації навчально-виробничої діяльності з професій побутового профілю

Метою проведення семінару визначено удосконалення навчально-методичної роботи та підвищення кваліфікації педпрацівників побутового профілю.

В роботі семінару взяли участь 26 педагогічних працівників – майстри виробничого навчання та викладачі – ПТНЗ ІІ-ІІІ атестаційного рівня Одеської області та УВЦ “Академія краси”.

.

DSC_8100 DSC_8072 DSC_8146

.

 

Головний спеціаліст Головного управління Дерсанепідемслужби в Одеській області О.В. Швалова визначила вимоги Держсанепідемслужби до стерилізації та дезінфекції інструментів та зосередила увагу учасників семінару на необхідності дотримання правил особистої гігієни майстрів виробничого навчання та учнів – майбутніх працівників перукарень та салонів краси.

Заступник директора в навчально-виробничої роботи Одеського професійного ліцею технологій та дизайну ПНПУ імені К.Д. Ушинського Т.Н. Долинюк надала методичні рекомендації щодо підвищення ефективності уроку виробничого навчання в ПТНЗ, поділилась секретами викладача з багаторічним досвідом роботи в системі професійно-технічної освіти.

.

DSC_8082 DSC_8108

.

Викладач ДНЗ “Одеський професійний ліцей сфери послуг ПНПУ імені К.Д. Ушинського” Н.В. Безкровна ознайомила учасників семінару з досвідом впровадження творчих дипломних робіт як форми державної кваліфікаційної атестації, продемонструвала напрацювання навчального закладу з цього питання.

Майстер виробничого навчання Одеського центру професійно-технічної освіти К.В. Безкровна виступила з цікавою презентацією щодо позакласної роботи педагогічного колективу з професій перукарського напряму, зокрема проведення тижнів професії, внутриучилищних конкурсів, а також благодійну роботу педпрацівників та учнів центру  з дітьми дитячого дому “Сонечко” та дитячих садків – “Краса кожній дитині”.

.

DSC_8114 DSC_8074

.

На семінарі розглядались питання щодо Всеукраїнського конкурсу фахової майстерності серед учнів ПТНЗ з професії “Перукар (перукар-модельєр)”, який планується у 2014/2015 н.р., було зосереджено увагу на основних організаційних питаннях щодо підготовки до обласного етапу конкурсу. Викладачем Одеського ВПУ сфери послуг НУ “ОЮА” О.П. Сергєєва надала рекомендації щодо методичного та психологічного супроводу підготовки учнів до конкурсів фахової майстерності.

.

DSC_8142 DSC_8091

.

Викладачем спецдисциплін візажного профілю УВЦ “Академія краси” В.О. Вороніною було представлено майстер-клас “Корекція обличчя”.

.

DSC_8128 DSC_8134

.

 Навчально-методичний центр професійно-технічної освіти в Одеській області дякує всім учасникам та організаторам обласного методичного семінару за цікаву та плідну роботу! Бажаємо творчих успіхів та удосконалення педагогічної майстерності педпрацівникам побутового профілю!

Опубліковано у Новини, Хроніка подій. Додати до закладок постійне посилання.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *