Вебінар викладачів основ технічної механіки, основ електротехніки, фізики, астрономії, загальної фізики

26 листопада 2014 року проведено вебінар обласної методичної секції викладачів основ технічної механіки, основ електротехніки, фізики, астрономії, загальної фізики на тему: «Формування та розвиток творчого потенціалу учнів у процесі викладання та в позаурочний час».

В роботі вебінару взяли участь 39 викладачів із 26 навчальних закладів Одеської області.

.

9 13

.

Привітав учасників вебінару директор НМЦ ПТО в Одеській області Корчевський О.Е., у своєму виступі звернув увагу на актуальні проблеми викладання основ технічної механіки, основ електротехніки, фізики, астрономії, загальної фізики в ПТНЗ.

Досвідом використання інформаційно-комунікаційних технологій на уроках фізики та астрономії поділилася Тирлишкіна А.О., викладач фізики та астрономії ОПЛТД ОНПУ. Слободенюк С.О., викладач фізики ЦПАЛ, надав методичні рекомендації викладачам до проведення лабораторних робіт та робіт фізичного практикуму в наявних умовах нестачі відповідного лабораторного обладнання, на прикладі лабораторної роботи «Заломлення світла» показав її виконання. Викладач фізики Чернєва В.Е., Б-ДПБЛ, розповіла як можна використати різноманітні гаджети на уроках фізики, поділилася досвідом використання учнями електронної скриньки в позаурочний час. Про метапредметний підхід як спосіб реалізації основних дидактичних принципів навчання фізики в ПТНЗ розповіла Прудка Н.В., викладач фізики БПАЛ. З творчим звітом виступив викладач фізики ІПАЛ Мовчан А.В.

.

17 18

.

Виступи всіх викладачів супроводжувались презентаціями, а Мовчан А.В. представив ще й відеофрагмент проведення теоретичного туру олімпіади з фізики, що проводилась в ліцеї. Методист кабінету загальноосвітньої підготовки – Хван Н.Б-С., підводячи підсумки проведеного вебінару, закцентувала увагу викладачів на питанні підвищення зацікавленості та розвитку мислення учнів ПТНЗ.

Опубліковано у Новини, Хроніка подій. Додати до закладок постійне посилання.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *