Засідання обласної методичної секції педпрацівників з підготовки службовців (оператор комп’ютерного набору, секретар керівника (підприємства, організації, установи), агент з організації туризму, агент з постачання, конторський (офісний) службовець (бухгалтерія) тощо) ПТНЗ Одеської області

05 березня 2015 року на базі ДНЗ «Одеське професійно-технічне училище машинобудування» (ДНЗ «ОПТУМ») Навчально-методичним центром ПТО в Одеській області було організовано та проведено засідання обласної методичної секції педпрацівників з підготовки службовців (оператор комп’ютерного набору, секретар керівника (підприємства, організації, установи),  агент з організації туризму, агент з постачання, конторський (офісний) службовець (бухгалтерія) тощо) ПТНЗ області.

Тема засідання – Презентація якісних дидактичних та методичних засобів педагогічними працівниками при підготовці кваліфікованих робітників за напрямом – службовці.

На засіданні були присутні 25 представників з 15-ти професійно-технічних навчальних закладів Одеської області.

З вступним словом виступив директор ДНЗ «ОПТУМ», який розказав про створення та традиції навчального закладу, проблеми та шляхи їх подолання.

.

1619

.

У рамках засідання секції учасниками був відвіданий фрагмент уроку виробничого навчання з професії «Оператор комп’ютерного набору» (вступний інструктаж) (майстер в/н ДНЗ «ОПТУМ» Терешко С.С.).

1670 Після відвідування уроку учасниками засідання був проведений розширений аналіз уроку. Учасники були дуже активними, вказали на позитивні моменти, зробили зауваження та надали свої рекомендації по удосконаленню методики проведення уроку. Особливо було цікаво і приємно спостерігати за своєрідною «дуеллю» двох молодих педагогів, які дуже завзято відстоювали свою точку зору з питань удосконалення проведення уроку, шляхів реалізації поставленої на уроці мети.

1625.

1646.

.

1649.

Зацікавила учасників змістовна доповідь молодого викладача ІВПУ КДАВТ ім. П. Конашевича-Сагайдачного Філіпова О.М. про досвід використання власного сайту з метою отримання учнями ПТНЗ навчальної інформації з предметів професії «Оператор комп’ютерного набору». Філіпов О.М. провів для колег своєрідний майстер-клас по створенню такого сайту, розробивши алгоритм його створення.

.

1658

.

Педагоги Толстікова І.В. (майстер в/н з професії «Конторський (офісний) службовець (бухгалтерія)»  ОПЛТД ДЗ «ПНПУ ім. К.Д.Ушинського») та Корчуганова Т.Г. (викладач вищої категорії спецдисциплін з підготовки за напрямом – службовці ДНЗ «АПАЛ») презентували свої методичні розробки, які також активно аналізувались колегами.

.

1661 1663

.

Гребенькова Г.В., викладач вищої категорії спецдисциплін ДНЗ «ОЦПТО», зважаючи на активну підготовку ПТНЗ області до процедури атестації навчальних закладів, поділилась досвідом про основні принципи складання комплексних кваліфікаційних завдань (ККЗ).

Методист кабінету професійної підготовки НМЦ ПТО в Одеській області Риженко Л.Д. провела аналіз змін оновлених ДСПТО (2014 року) з професій  «Конторський (офісний) службовець (бухгалтерія)», «Бортпровідник судновий», «Контролер-касир», вказала на внесення педагогами змін у навчально-плануючу документацію з означених професій.

Завершилась робота Круглим столом, на якому обговорили низку поточних питань, підвели підсумки засідання секції. Гребенькова Галина Володимирівна, викладач вищої категорії спецдисциплін з підготовки за напрямом – службовці, методист ДНЗ «ОЦПТО» була обрана новою головою обласної методичної секції педпрацівників з підготовки службовців (оператор комп’ютерного набору, секретар керівника (підприємства, організації, установи),  агент з організації туризму, агент з постачання, конторський (офісний) службовець (бухгалтерія) тощо).

Учасники засідання секції були задоволені плідною роботою та висловили побажання на частіші зустрічі.

Бажаємо Гребеньковій Галині Володимирівні успіхів та творчої роботи заради підготовки конкурентоспроможних, успішних кваліфікованих робітників!

 .

Навчально-методичний центр професійно-технічної освіти в Одеській області дякує учасникам за плідну роботу, а також педколективу та адміністрації ДНЗ «Одеське професійно-технічне училище машинобудування» за можливість проведення даного заходу!

Опубліковано у Хроніка подій. Додати до закладок постійне посилання.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *