Єдиний методичний день педагогічних працівників зварювального та енергетичного напрямів

31 березня 2015 року на базі Навчально-курсового комбінату ДП «Морський торгівельний порт «Южний», з метою ознайомлення педагогічних працівників ПТНЗ з реалізацією вимог освітньо-кваліфікаційних характеристик в умовах навчання на виробництві, проведено Єдиний методичний день педагогічних працівників зварювального та енергетичного напрямів на тему: «Організація професійно-технічного навчання кваліфікованих робітників на виробництві».

Були присутні 30 представників з 13 ПТНЗ м. Одеса, м. Іллічівськ, м. Березівка, с. Ісаєве, які здійснюють підготовку учнів за професіями відповідних напрямів.

.

DSC05314 ??????????????????????????????? IMAG1301

.

Методист НМЦ ПТО в Одеській області Сандулова Т.В. окреслила основну мету, ознайомила  учасників з планом роботи. Також, у своїй доповіді, ознайомила з новинки навчальної літератури вищезазначених напрямів, розкрила питання впровадження стандартів 2014 року з професій: «Електромонтер з ремонту та обслуговування електроустаткування», «Радіомеханік з обслуговування та ремонту радіотелевізійної апаратури», «Контролер зварювальних робіт».

Начальник НКК ДП МТП «Южний»  Білошицький А.М. розповів про особливості навчально-виробничого процесу в Навчально-курсовому комбінаті Державного підприємства «Морський торгівельний порт «Южний», ознайомив з досягненнями навчального закладу в удосконаленні матеріально-технічної та навчально-методичної бази.

.

IMAG1288 IMAG1391

.

Іінженер  – технолог ремонтно-механічних майстерень порту, в.о. головного зварювальника Качмарський А.В. і начальник електротехнічної  лабораторії електрогосподарства Скорняков О.Є розкрили питання атестації і видачі випускникам навчального закладу посвідчень на право виконання робіт з підвищеною небезпекою. Присутні жваво обговорювали поставлене питання.

Начальник дільниці електрогосподарства Бабаєв Р. А. і технолог ремонтно-механічних майстерень порту Качмарський А.В. ознайомили присутніх з досвідом виконання робіт відповідно до робочої технологічної документації та порядком її створення, відповіли на багаточисельні запитання учасників Єдиного методичного дня.

Майстри виробничого навчання Почтаренко П.П. (ОЦ ПТО) і Шестопалов О.І. (ІМК ОНМУ) презентували власні методичні розробки уроків. Присутні відмічали позитивні сторони, вказували на недоліки, надавали свої рекомендації.

Великий інтерес та зацікавленість учасників викликало відвідування фрагментів виконання  навчально-виробничих робіт зварювального  та енергетичного напрямів на уроках виробничого навчання безпосередньо в майстернях, дільницях і лабораторіях порту.

.

Навчально-методичний центр професійно-технічної освіти в Одеській області висловлює щиру вдячність керівництву Навчально-курсового комбінату ДП «Морський торгівельний порт «Южний» за гостинність та надання можливості проведення даного заходу.

Опубліковано у Новини, Хроніка подій. Додати до закладок постійне посилання.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *