Засідання обласного науково-практичного семінару голів методичних комісій класних керівників професійно-технічних навчальних закладів Одеської області

08 квітня 2015 року на базі кафедри управління освітніми закладами та державної служби Південноукраїнського національного педагогічного університету імені. К. Д. Ушинського проведено засідання Обласного науково-практичного семінару голів методичних комісій класних керівників професійно-технічних навчальних закладів Одеської області. В роботі семінару взяли участь представники навчальних закладів  м. Одеси та інших населених пунктів Одеської області в кількості 20 чоловік, серед яких були присутні заступники  директорів, голови методичних комісій класних керівників, психологи, викладачі та майстри виробничого навчання.

Тема засідання: «Роль класного керівника в навчально-виховному процесі професійно-технічної освіти. Психологічний аспект взаємодії класного керівника з учнівською групою». Мета заходу «Удосконалення навчально-виховної роботи класного керівника в процесі професійно-технічної освіти та аналітичне дослідження психологічних прийомів класного керівника ПТНЗ з учнівською групою. (Обмін досвідом)».

.

DSCN7094 DSCN7099

.

Всіх учасників обласного науково-практичного семінару привітала та побажала плідної праці кандидат педагогічних наук, доцент кафедри управління освітніми закладами та державної служби Південноукраїнського національного педагогічного університету імені. К. Д. Ушинського Сакалюк О. О., та виступила з доповіддю “Безперервна освіта педагога – необхідна умова підвищення професійної майстерності”.

Представник кримінальної міліції у справах дітей ГУ УМВС України в Одеській області полковник міліції, начальник відділу Капуляк В. П.  розповів  про аналітичні дані за 2014-2015 рік злочинності та правопорушень серед учнів ПТНЗ, після чого було обговорення між учасниками та доповідачем теми табакокуріння та алкогольних напоїв.

.

DSCN7096 DSCN7103

.

Заступник директора з НВихР ДНЗ «Одеський професійний ліцей морського транспорту» Жукова Г.О.  розповіла про роль класного керівника в позаурочній роботі з особистого досвіду роботи з використанням презентації.

В скайп режимі на зв’язок вийшла практичний психолог ДНЗ «Татарбунарське професійно-технічне аграрне училище» Галка Г.А. – в своїй скайп-доповіді розповіла про взаємодію класного керівника та психолога, а також роз’яснила психологічне вивчення особистості за допомогою карт спостережень Стотта та провела вправу з учасниками семінару «Затишне та надійне місце».

.

DSCN7118 DSCN7125

.

Альохіна Т. М., голова методичної комісії, класний керівник ДНЗ «Лиманський професійний агарний ліцей», розповіла про співпрацю класного керівника і майстра виробничого навчання з власного досвіду, а також презентувала  виховну годину: «Визволення Одеської області».

Заступник директора з НВихР ДНЗ «Теплодарський професійний ліцей» Гнатенко М. В., продемонструвала презентацію на тему «Співпраця класного керівника та майстра виробничого навчання в навчально-виховному процесі», про те що ці дві фігури єдине ціле в системі ПТО та провела психологічний тренінг «Етика педагогічного спілкування у формуванні особистості учня».

.

DSCN7141 DSCN7165

.

По закінченню семінару учасники обговорили та внесли пропозиції щодо покращення навчально-виховної роботи класних керівників в групах ПТНЗ.

Опубліковано у Новини, Хроніка подій. Додати до закладок постійне посилання.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *