Засідання обласної методичної секції методистів

22 жовтня 2015 року на базі ДНЗ «Одеський центр професійно-технічної освіти» проведено засідання обласної методичної секції методистів, в якій взяли участь 56 осіб – методисти, керівники ПТНЗ, заступники директорів з навчально-виробничої та виховної роботи, старший майстер та викладачі ПТНЗ Одеської області.

Тема засідання: «Актуальні питання сьогодення для методиста ПТНЗ»; мета заходу «Підвищення якості роботи методиста ПТНЗ».

Виконуюча обов’язки директора НМЦ ПТО в Одеській області  Л.І. Кашуба ознайомила учасників засідання з матеріалами, представленими на Міжнародному форумі «Інноватика в сучасній освіті» на базі Київського Палацу дітей та юнацтва та круглому столі з питань розроблення і впровадження Державних стандартів ПТО за компетентністним підходом, який проведено Інститутом професійно-технічної освіти НАПНУ.

DSC_4405 DSC_4378 DSC_4436

З питанням щодо надання адресної методичної допомоги за замовленням та обговорення питання щодо наказу Міністерства освіти і науки України  від 30.05.2006 № 419 зі змінами від 10.07.2015 р. № 746 «Про затвердження Положення про організацію навчально-виробничого процесу в ПТНЗ» виступила методист кабінету методичного забезпечення якості навчально-виховного процесу О.П. Кострова. При обговоренні цих питань всі присутні брали активну участь та висловлювали свою думку щодо трактування пунктів наказу.

Завідувач кабінету методичного забезпечення якості навчально-виховного процесу Т.М. Абозіна висвітлила питання «Професійно-технічна освіта на порозі змін та реформ». У межах питання присутні мали змогу спілкуватися щодо атестації педагогічних кадрів ПТНЗ та процедур ліцензування і атестації навчальних закладів.

Представники кабінету загальноосвітньої підготовки, а саме Т.П. Чепіс (зав. кабінетом) та В.С. Стоянов (методист) висвітлили питання щодо методичного супроводу проведення учнівських олімпіад з предметів загальноосвітньої підготовки та конкурсів і методичний супровід Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді ім. Т.Шевченка.

DSC_4482 DSC_4418 DSC_4475

Методист кабінету професійної підготовки Л.Д. Риженко надала розгорнуту інформацію щодо організації та проведення ІІ етапу Всеукраїнських конкурсів фахової майстерності серед учнів ПТНЗ з професій: «Електрогазозварник», «Лицювальник плиточник», «Кравець».

З аналізом інформаційного простору закладів професійно-технічної освіти виступила зав. кабінетом методики менеджменту ПТО Г.О.Богданович.

Методист ДНЗ «Одеське вище професійне училище автомобільного транспорту» Н.Ю. Куроваразом з викладачем С.В. Лапіним поділилися досвідом щодо традицій та інновацій в професійній діяльності педагога, продемонстрували свої напрацювання з питань впровадження інноваційних технологій в навчально-виробничий процес.

Після висвітлення всіх запланованих питань учасники секції мали змогу обмінятися думками, поспілкуватися та задати питання, які їх цікавили.

Опубліковано у Новини, Хроніка подій. Додати до закладок постійне посилання.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *