Обласна методична секція педагогічних працівників енергетичних професій та електротехніки ПТНЗ Одеської області

21 жовтня 2015 року на базі Навчально-методичного центру професійно-технічної освіти в Одеській області відбулось засідання обласної  методичної  секції  педагогічних працівників енергетичних  професій та електротехніки ПТНЗ Одеської області на тему: «Урок – основна одиниця навчального процесу. Обмін педагогічним досвідом з питань удосконалення структури уроку».

Секцію проведено з метою наданя методичної допомоги педагогічним працівникам у підвищенні майстерності під час підготовки до уроку.

У заході взяли участь 25 педагогічних працівників ПТНЗ Одеської області – викладачі спецдисциплін, електротехніки та майстри виробничого навчання з 20  навчальних закладів, методисти НМЦ ПТО.

В ході секції пройшла методична естафета на якій методикою проведення уроків поділилися:

– викладач ДНЗ «Одеське професійно-технічне училище машинобудування» Жильцова Н.І. –з предмету «Спецтехнологія» професії  «Електромонтер з ремонту та обслуговування електроустаткування» (тема уроку «Виробництво, перетворення, розподіл і споживання електричної енергії»);

– майстер виробничого навчання ДНЗ «Одеський центр професійно-технічної освіти» Почтаренко П.П. – цикл уроків виробничого навчання з теми «Електромонтажні роботи» професії «Електромонтер з ремонту та обслуговування електроустаткування»;

-викладач ДНЗ «Кілійський професійний ліцей» Порущенко Ю.В. – бінарного уроку з предметів «Спецтехнологія» і «Технології» (тема уроку «Загальні відомості про електричні машини»).

Викладач ДНЗ «Арцизький професійний аграрний ліцей» Нікітін О.І. розповів про досвід використання мультимедійних засобів навчання на уроках спецдисципліни з професії «Електромонтер з ремонту та обслуговування   електроустаткування».

Жваву зацікавленість учасників викликав перегляд відеофрагментів уроку з предмету «Електротехніка» за темою «Класифікація, будова та технічне обслуговування автомобільних акумуляторів» професії «Слюсар з ремонту автомобілів», підготовлених викладачем ДНЗ «Одеське вище професійне училище автомобільного транспорту» Устименко Т.П. При обговоренні педагогічні працівники обмінялись думками про переваги та недоліки уроку.

Під час проведення засідання було опрацювано низку нормативних та розпорядчих документів, зміст яких довела до присутніх методист НМЦ ПТО в Одеській області Сандулова Т.В.

Присутні отримали необхідні для роботи методичні матеріали з тематики обласної методичної секції та подякували працівникам НМЦ ПТО в Одеській області за змістовний захід, який надав можливість поспілкуватися та поділитися думками, засвоїти нові технології навчання.

Опубліковано у Новини, Хроніка подій. Додати до закладок постійне посилання.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *