Тиждень з хімії та біології в ДНЗ “Лиманський професійний аграрний ліцей”

Предметні тижні є ефективною формою позакласної роботи. Вони активізують пізнавальну діяльність учнів, сприяють покращенню засвоєння навчальної програми.

В ДНЗ «Лиманський професійний аграрний ліцей» з 01 грудня по 07 грудня 2015 року для учнів проведений предметний тиждень з хімії та біології. Основна мета проведення предметного тижня – виховання любові до предмету; активізація пізнавальної діяльності учнів; розкриття творчих здібностей учнів; поглиблення, збагачення та поширення знань і умінь; удосконалення науково-методичної роботи, досвіду й професійної компетентності викладача.

1 3
Гра я люблю хімію

У рамках цього тижня було проведено такі заходи:

30 листопада 2015 року відбулося відкриття тижня. Знавці з хімії та біології взяли участь у вікторинах. Тиждень за традицією розпочався з урочистої лінійки, під час якої викладач хімії та біології Городецька О.Л презентувала заходи тижня. У вестибюлі ліцею учні та викладач розмістили яскраву наочну інформацію: об’яву, хімічні та біологічні вікторини, дивовижні факти, кросворди, поради, щодо розв’язування ребусів, вислови вчених про природничі науки. Учні групи № 50, 51 професія «кухар, пекар» прийняли участь у вікторинах. Безперечним переможцем стала Тихонова Діана.

01 грудня 2015 року серед учнів ліцею був проведений конкурс ребусів та кросвордів. Переможцями стали Ігнатенко Анастасія, Бороденко Надія, Вінер Артем, Бузіян Віктор. Учні провели усні журнали (повідомлення на перервах) на тему: «Цікаве з біології та хімії», «Цікаві факти про людину», відео перегляди «Нове, невідоме… Чудові властивості металів».

4 2
Тематична лінійка Пірогов М.І. Випуск стінгазет “Видатні вчені біологи України”

02 грудня 2015 року випуск стінгазет під рубрикою «Це цікаво», «Цей дивовижний світ тварин і рослин», «Видатні вчені хіміки та біологи України». Учні  підбирали відповідну інформацію, працювали з додатковою літературою. Особливо слід відмітити за змістовність плакатів та стінгазет учнів груп № 46, З8, 51, 44, 43. Учні групи № 51 звернули увагу, як можна зберегти здоров’я, використовуючи знання з хімії. Учні групи № 46 та №38 розмістили інформацію про видатних вчених хіміків та біологів України.

03 грудня 2015 року проведена тематична лінійка «Життєвий шлях Миколи Івановича Пирогова». Учні групи № 50 випустили стіннівку та надали цікаву інформацію про видатного хірурга.

04 грудня 2015 року  проведена інтелектуальна гра «Я люблю хімію» серед учнів групи № 53. Переможцем визначено Романова Станіслава та Левчук Ганну.

Найактивніші учасники заходів та переможці конкурсів нагороджені подяками та грамотами.

5 6
Рубрика “А знаєте ви що” Розв’язування кросвордів

Предметні тижні є традиційними методичними заходами в Лиманському професійному аграрному ліцеї. Вони дають змогу педагогам, підвищувати рівень кваліфікації, професійної компетентності, а учням показати свої знання, вміння, навички, розвивати організаційні здібності поглибити та розширити знання з предметів. Для багатьох учнів предметні тижні дають можливість проявити свою любов до предмета, розкрити приховані таланти, а для декого з’являється можливість зацікавитись предметом.

Опубліковано у Життя профтехосвіти Одещини, Новини. Додати до закладок постійне посилання.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *