Засідання обласної методичної комісії викладачів спецдисциплін та майстрів виробничого навчання з професій сільського господарства

25 травня 2017 року у Навчально-методичному центрі професійно-технічної освіти в Одеській області проведено засідання обласної методичної комісії викладачів спецдисциплін та майстрів виробничого навчання з професій сільського господарства на тему: “Впровадження освітніх інновацій у навчально-виробничий процес при підготовці кваліфікованих працівників”.

Відкрила роботу обласної методичної комісії та висвітила сучасні вимоги ринку праці до підготовки кваліфікованих робітників директор Навчально-методичного центру професійно-технічної освіти в Одеській області Лазарєва Тетяна Олександрівна.

Кашуба Лариса Іванівна, завідувач кабінету професійної підготовки НМЦ ПТО в Одеській області, ознайомила учасників семінару з дуальною системою освіти та  першими результатами впровадження елементів дуальної освіти в професійно-технічних навчальних закладах  України.

Викладачі професійно-технічних навчальних закладів області поділилися  досвідом своєї роботи у процесі підготовки кваліфікованих робітників з професій сільського господарства. Так, викладач ДНЗ “Фрунзівський професійний ліцей” Бойчук Олександр Володимирович поділився досвідом своєї роботи щодо використання інноваційних технологій на різних етапах уроку; Клочко Вячеслав Васильович, викладач  ДНЗ “Лиманський професійний аграрний ліцей” презентував досвід своєї роботи щодо використання опорних схем у викладанні спецпредмету, а викладач ДНЗ “Котовський професійний ліцей” Захаренко Микола Вікторович доповів про використання інформаційно-комунікаційних технологій у викладанні спецпредметів при підготовці кваліфікованих робітників з професії “Тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва”.

Під час роботи комісії розглянуто особливості розробки робочих навчальних планів з професії “Тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва” за новими державними стандартами професійно-технічної освіти, які розроблені на основі компетентісного підходу.

Обласною методичною комісією викладачів спецдисциплін та майстрів виробничого навчання з професій сільського господарства схвалено проект робочого навчального плану за новим державним стандартом з професії “Тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва”.

Опубліковано у Новини. Додати до закладок постійне посилання.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *