Педагогічні читання на тему: «Земляки-герої Другої світової війни»

З метою вшанування пам’яті про події 70-річної давнини, 19 травня 2015 р. на базі Навчально-методичного центру професійно-технічної освіти в Одеській області разом з педагогічними читаннями на тему: «Земляки-герої Другої світової війни» відбулась виставка творчих робіт на відповідну тематику.

Були представлені творчі роботи викладачів та учнів Іллічівського морського коледжу Одеського національного морського університету, ДНЗ «Одеський професійний ліцей будівництва та архітектури», ДНЗ «Лиманський професійний аграрний ліцей». Для написання кожної з цих робіт була вивчена та використана значна кількість історичних документів, архівних даних, свідоцтв ветеранів та учасників Другої світової війни.

/

Робота, яку виконали учні ІМК ОНМУ Вакух Д.Є. та Бочев О.С. під керівництвом викладачів суспільних дисциплін Багріної Р.С. та Друзякіної О.В., насичена фактичними матеріалами з достовірних джерел-спогадів, фотоматеріалами, відеоматеріалами. Окремими розділами подано інформацію про події Другої світової війни під назвами: “Память с сединою на висках…» ;“Робоча сила зі знаком «OST» ”;  “Війна очима земляків”.

Робота, представлена викладачем Лиманського професійного аграрного ліцею Бухнаєвим М.В., розповідає про мешканця смт. Лиманське, ветерана Другої світової війни, Шуляка М.С., який є частим гостем в ДНЗ «ЛПАЛ». В роботі використано багато фотогорафій, історичних карт, схем.

Творча робота викладача Борзенко М.Б. та учнів ДНЗ «Одеський професійний ліцей будівництва та архітектури» присвячена діяльності М.А. Гефта.

Представлені роботи рекомендується використовувати на уроках історії, позакласних заходах, у краєзнавчій роботі з історії Одещини.

Опубліковано у Новини, Хроніка подій. Додати до закладок постійне посилання.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *