Семінар-тренінг педпрацівників з підготовки службовців (оператор комп’ютерного набору, секретар керівника, агент з організації туризму, агент з постачання, офісний службовець (бухгалтерія) тощо)

26 листопада 2015 року на базі ДНЗ «Одеський центр професійно-технічної освіти» Навчально-методичним центром ПТО в Одеській області було організовано та проведено засідання обласної методичної секції педпрацівників з підготовки службовців ПТНЗ області у формі СЕМІНАРУ-ТРЕНІНГУ.

Тема семінару-тренінгу: Активізація творчого потенціалу – шлях до професійної майстерності педагога та фахової майстерності учня.

Мета заходу – стимулювати бажання кожного педагога підвищувати свій професійний рівень, творчий потенціал, розвивати вміння короткої самопрезентації.

На семінарі-тренінгу були присутні 38 представників з 22-х професійно-технічних навчальних закладів Одеської області.

Тренінг проходив у три етапи: 1 – вступний, ІІ – робота в групах, ІІІ – заключний.

На вступному етапі тренінгу учасники опрацьовували різноманітні інтерактивні вправи: «Знайомство» (у вигляді психологічного тесту), мозковий штурм «Правила роботи в групі», «Очікування», «Асоціації», вправа для рефлексії «Дерево мети» (початковий етап тренінгу).

DSC07281 DSC07282 DSC07286

DSC07289 DSC07303 DSC07305 DSC07314 DSC07318

1 група – майстри виробничого навчання, 2-а – викладачі, 3-я – методисти, голови методичних комісій, старші майстри та інші педпрацівники, які суміщають свою діяльність з роботою викладача). Розглядались такі питання: «Шляхи формування компетентностей учнів, педагогів», «Портрет ідеального педагога»; дискутували на тему: «Чи потрібно хвалити учня? Як це можна робити? Як часто?»; виконували емпатичну вправу «Конверт проблем». Координатори груп презентували результати співпраці педагогів у своїх групах на екран за допомогою мультимедійного проектора.

DSC07338 DSC07355
DSC07360 DSC07366
DSC07390

На заключному етапі учасники повернулись до вправи для рефлексії «Дерево мети», яка дала учасникам можливість усвідомити власні можливості, а також відчути динаміку процесу змін своїх знань та вмінь.

DSC07349 DSC07447 фото2465

На семінарі-тренінгу виступили представники роботодавців з «Райффайзен БАНК АВАЛЬ» – начальник відділення Лабунська О.В. та менеджер управління зовнішніх продажів Одеської обласної дирекції Христін А.І., які розказали про систему та умови роботи в банку, можливість працевлаштування випускників.

DSC07263

Голова обласної методичної секції педпрацівників з підготовки службовців, методист ДНЗ «ОЦПТО» Гребенькова Г.В. поділилась з учасниками інформацією про робочу поїздку до Німеччини, де мала можливість ознайомитись з європейською дуальною системою навчання майбутніх фахівців для різних галузей економіки.

Семінар-тренінг пройшов достатньо цікаво. Учасники були вмотивовані, активні, позитивні, вчились на власному досвіді, кожен міг з легкістю і задоволенням побачити свої плюси і мінуси, досягнення і поразки. Підтримка та увага інших учасників допомогли швидше зрозуміти, які особисті якості та професійні навички слід розвивати. Учасники відмітили, що під час тренінгу можна навчитися бути гнучким, мобільним, навчитись спілкуватись, адекватно сприймати позиції іншого, іншу думку, судження, що є дуже корисним у житті та творчій роботі педагога.

Навчально-методичний центр професійно-технічної освіти в Одеській області дякує учасникам за плідну роботу, а також педколективу та адміністрації ДНЗ «Одеський центр професійно-технічної освіти» за можливість проведення даного заходу!

Опубліковано у Новини, Хроніка подій. Додати до закладок постійне посилання.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *